6 lihtsat veemängu

veemängud

Ilmad pöördusid ilusaks ja saab jälle õue veega solberdama minna. Mõned mänguideed:

 1. Pesupäev! Lihtsad asjad on mõnikord kõige geniaalsemad. Kaheste seas osutus hitiks pintsli ja harjaga kõnnitee pesemine (eriti kui seal on kriidijoonistused peal). Pintsliks sobib hästi mõni maalripintsel.
veemängud

2. Suuremad lapsed võivad pesta oma nukke või autosid. Siis peab küll jälgima, et mõni udupeen elektrooniline mänguasi sekka ei satuks.

3. Kas laps oskab riideesemeid välja väänata? Harjutamiseks võib pesta nukuriideid või lapse oma riideesemeid või köögirätikuid vms. Lisaks veel lapse kõrgusele riputatud pesunöör ja pesulõksud – ideaalne peenmotoorika harjutus!

4. Kalapüük. Vaja läheb liblikavõrku või varrega majapidamissõela ja vee peal hõljuvaid esemeid nagu näiteks pingpongipallid või vahtkummist tähed ja numbrid (olenevalt sellest, mida laps parajasti õpib). Ka pingpongipallidele saab tähed või numbrid veekindla markeriga peale kirjutada. Kogu tähestikku ei pea korraga vette viskama, võib alustada näiteks lapse nimest ja siis kui ta on need ükshaaval välja püüdnud, peab ta oma nime kirjutama.

5. Lillede kastmine. Maimikule on parem väike kastekann, mille täitmisega ta saab ise hakkama. Suuremat (pika tilaga) kastekannu on raske tavalises ämbris täita ja see tekitab lapsele lisafrustratsiooni ja vähendab eduefekti. Sellega tuleb arvestada, et kahesele on raske selgeks teha, et peale ühe lille võiks ka teisi kasta. No ja mõnikord saab tema erilise hoolitsuse osaliseks hoopis võilill.

6. Vahu tegemine. Vaja läheb visplit ja anumat ja veidi vahustuvad ainet. Laps harjutab ise vee vahtu löömist. P.S. Fairy läheb küll kiirelt vahtu, kuid tuntud plekieemaldit ja muidu kõva kemikaali ma lapse naha peal ei kasutaks.
veemängud

Mida veel maimikutega teha? Värvige kive!

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga