Kutse mängule: talu

isetehtud mänguasjad

 

Vihmaste ilmadega kraamisin kapist välja talvel tehtud mängukomplekti – mõned tükid käsitöövilti, mida saab kasutada talu mängimisel:

– Suur roheline vilditükk karjamaaks
– Vaba käega välja lõigatud sinine järv ja jõgi
– Vaba käega välja lõigatud pruun mudalomp sigadele

Hea lihtne komplekt kokku panna ka õmblusoskuseta emal. Käsitöövilti müüakse meetrikaupa kangapoodides, väiksemaid A4 suuruses tükke saab ka nt Tiimarist.

Otsisime välja ka rannast korjatud kivikesed (nt järve sisse), puuklotsid aia ehituseks ja taluloomade figuurid ning mäng võis alata!

Teine tore leid talu mängimisel on ruumiline raamat “Minu talu” kirjastuselt Hermes, mille soetasin mõne euroga kuskilt raamatupoe allahindluselt. Tirts hakkas sellega mängima 1,5-aastaselt ja mängib sellega siiani. Põhiline tegevus on loomade ustest-akendest sissetoppimine. Seetõttu on mõned detailid ka veidi rebenenud, kuid talumajake on veel täiesti mängitav. Eks see sõltub muidugi lapsest, mis vanuses ja kas üldse talle sellise raamatu kätte võib anda. Tirts on raamatutega kogu aeg ettevaatlikult ringi käinud ja me oleme õhukeselehelisi raamatuid juba päris pikalt vaadanud.

Raamat ei ole meil kogu aeg väljas – tavaliselt umbes nädala ja siis lapin kokku ja panen mõneks ajaks riiulisse seisma kuni jälle soov tekib. Selles mõttes hea mänguasi, et ei võta palju ruumi.

isetehtud mänguasjad-1

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga