Tee ise ja koos lapsega: lammas Shauni tort

lambakujuline tort

Selle lambakujulise küpsisetordi tegime koos Tirtsuga tema 2-aastaseks sünnipäevaks. Lambad on tema ühed lemmikud loomad (lisaks mõmmidele) ja Shauni multikas oli tal tol ajal lausa kinnisidee. Murdsin kaua pead, kuidas talle selline tort teha, et oleks ikka lamba moodi ja kahene saaks ka aru, kellega tegu. Siin tuli abiks mehega arutamine, kes andis hea idee kasuka tegemiseks. Alati ei tule ju selle peale, et küpsetusteemadel meestega nõu pidada?

Ma ei hakka siia täielikku retsepti panema, küllap on igal perenaisel omad nipid küpsisetordi tegemiseks – see ju klassika. Üldine töökäik aga oli selline:

  • Ladusin küpsistest lamba kuju, selleks oli vaja mõned tükid pooleks murda. Küpsised kastsin eelnevalt piimast läbi, et tort tuleks mahlakam.
  • Segasin kohupiimasegu valmis ja kandsin lusikaga küpsistele (ma kasutan alati maitsestamata kohupiima ja maitsestan ise – nii säilib kontroll selle üle, mis kraam seal sees on).
  • Ladusin peale banaaniviilud.
  • Lisasin uue küpsistekihi (ikka piima sisse kastetult).
  • Katsin uue kihi kohupiimaga.
  • Laotasin laiali värsked marjad, mis aiast kätte juhtusid (suvi oli).
  • Uus kiht küpsiseid jne.
  • Viimasele kihile panin peale kohupiima ja sellele kattele murdsin beseetükikesi, et lambakasukat teha. Kuna küpsisetort peab üle öö seisma, siis järgmiseks päevaks oli besee kohupiima mõjul ära sulanud. Õnneks meil jagus beseed ja saime enne küünalde puhumist uue kasuka teha 🙂 Järgmine kord olen targem ja panen besee alles enne serveerimist. Besee ostsime poest sellise, mis on vist tordipõhjaks mõeldud – ümmargune suur lahmakas tükk oli.
  • Jalad ja pea tegin tumedaks riivitud mõrushokolaadiga. Silmadeks kaks kirssi.

sünnipäevatort lapsele_1

Kogu protseduuri ajal oli mul väikeseks assistendiks Tirts, kes pani küpsiseid piima sisse likku (nii, et need jõudsid ikka läbi vettida enne kui ma uue kihiga valmis sain – õnneks see ei mõjutanud tordi maitset), tõstis lusikaga kohupiima tordi peale ja degusteeris seda sama suurtes kogustes kui tordi peale sai. Laotas banaaniviile ja marju (ikka koos degusteerimisega). Aitas küpsiseid laduda, andis emmele ka kõiki asju maitsta ja oli igati vajalik ja asjalik assistent.

Sünnipäevatort lapsele_2

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga