Kingiideed – arendavad mänguasjad / KINGILOOS!

arendavate-manguasjade-kingiloos

Kas sa juba murrad pead, mida jõulude ajal pisikeste sõprade rõõmuks kingikotti poetada?  Mina juba vaikselt soetan kinke, et jõulukuul oleks stressi vähem. Eelmisel aastal suutsin ma nii teha, et detsembri alguseks olid enamus kinke olemas. Maru hea ja kerge tunne oli kui sain keskenduda jõulukuu nautimisele ja perega koostegemistele.

Et ka sinu ettevalmistusi kergendada, jagan novembrikuu jooksul nii mõndagi jõululist, mis ehk on abiks ja inspiratsiooniks. Ja blogilugejate rõõmuks teeme koostöös Eloga, kes on Õä.ee veebilehe ja OÜ ÕÄ hing, ühe kingiloosi. ÕÄ lehelt leiad sa palju arendavaid ja kvaliteetseid mänguasju ning õppevahendeid. Elo on nende valikul lähtunud sellest, et tegu oleks kauakestvate ja keskkonnasõbralike toodetega, seepärast ongi ÕÄ valikus palju puidust mänguasju.

Elo: „Üks hea sõber ja kahe vahva poja isa ütles tabavalt, et kõige paremad mänguasjad on need, millel ei ole kindlat funktsiooni. Need kestavad kõige kauem, sest neile omistatakse mängimise käigus pidevalt uusi omadusi ja ülesandeid. Puust kaikad, klotsid ja joonistuspaber on loova lapse kõige suuremad sõbrad, sest neist saab suurema või väiksema nokitsemise käigus kõik vajaliku valmis meisterdada.

Kuigi eks teada on, et vahel jääb õuest toodud ja kohandatud mänguasjadest või paberivoltimisest siiski väheks ning siinkohal on abiks meie arendavad mänguasjad. Looduslähedased vastupidavad materjalid tagavad mänguasjadele pika ea ning on kaaslasteks pere või mängumaa kõikidele tegelastele. Mängu juures on väga oluline ka õige seltskond ja enamik meie sortimendis leiduvatest toodetest kaasab mängu terve pere. Väikestel uudistajatel on vahel vaja juhendajaid. Ja olgem ausad – ka täiskasvanutes on seda mängulusti veel küllaga – rõõm mängust ei kao üleöö ega aastakümnetega.

Kvantideedi asemel tasub panustada kvaliteeti. Vähem on rohkem!“

Jagan teiega oma lemmikuid leide Õä.ee lehelt.

arendavad-manguasjad

  1. Nöörimismäng “Sügis” on kaks meie piigade lemmikmängu ühes – ajast kui nad veel umbes 1-2 aastased olid. Selles vanuses meeldis neile väga auguga asju pulkade otsa lükkida ja hiljem just selliseid helmeid nöörile ajada.

2. Need klotsid on küll paigutatud väikelaste kategooriasse, kuid meie peres on analoogsed klotsid 5-aastase Tirtsu lemmikud. Huvitaval kombel meeldivad need talle rohkem kui tavalised puidust klotsid.

3. Euroopa pusle – alustame ikka kodu lähedalt, eks! Kuigi valikus on ka maailmapusle.

4. Lillepressi üle oleks Tirtsul hea meel. Ma ikka avastan siit ja sealt raamatuhunniku alt ajalehtede vahelt suviseid aardeid.

5. Jep, need puidust liiklusmärgid on mul pikemat aega soovinimekirjas.

arendavad-manguasjad-2

6. Keeramismäng “Kruviloom” on hea peenmotoorika harjutus

7. Puhumismängu ostsime Elolt ühelt suviselt laadalt ja see osutus mõlema tüdruku lemmikuks! Ja kuna logopeedid soovitavad igasuguseid puhumise mänge, siis see on igati kasulik vidin.

8. Tasakaalulaud on midagi, mida kaalun meie kogu aeg turnida-hüpata armastavale Pisipiigale soetada.

9. Magnetkohver kosmose teemal. Mul on mingi teema magnetiga mängudega 🙂 Mängiks isegi heal meelel.

10. Vihmapill on hea rahustav ese igas vanuses lapsele.

11. Analoogne nöörimismäng oli mul mõlema lapse lemmik veidi enne aastaseks saamist ja hiljem ka. Ideaalne abimees reisil ja muidu käekotti pistmiseks.

 

Kuidas osaleda loosis?

  • Tutvu Õä.ee tootevalikuga ja vali oma lemmik
  • Jaga meie kingiloosi Facebooki postitust ja kirjuta sama Facebooki postituse alla kommentaariks, milline on sinu jaoks huvipakkuvaim toode Õä.ee lehel. Et ma näeks jagamist, peab see olema avalik (Public).
  • Loosime välja 30 euro väärtuses kaupa ÕÄ lehelt võitja omal valikul. Osaleda saab 19. novembri südaööni.

P.S. need imeilusad tootefotod tegi Liina Laurikainen, kes on mu lemmikute fotograafide seas ja kui ta meist nii kaugel ei elaks, kutsuksin teda pidevalt meie perefotosid tegema! Kui sa elad juhtumisi Jõgeva või Tartu kandis, siis piilu tema pilte Pilt ja mõte lehelt.

Head loosiõnne!
Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini.

4 thoughts on “Kingiideed – arendavad mänguasjad / KINGILOOS!

  1. Kristiina says:

    No nii palju lahedaid mõtteid, mida kinkida jõuludeks! 🙂 ise jäin mõtlema selle käsitsi komplekti üle, et huvitav, kas kolme aastane tunneks huvi? Sest kui ma midagi koon või õmblen, on ta kohe platsis ja tal on vaja ka vardaid ja lõnga, ja niiti jne. Eks annaks ise ka kokku panna taolist, aga seal tundub see komplekt eriti armas… Ja no poisile tahaks seda tasakaalulauda, ta ikka kurdab, et ma ei luba diivanil hüpata, see asi ehk aitaks rahutud jalad tegevuses hoida 😊 igatahes tänud selle asjaliku ülevaate eest, hakkan nimetaja koostama 😊

    • mutukamoos says:

      Ma arvan, et ta tunneks end tähtsana küll kui on omaette komplekt. Meie kolmene tunneb küll huvi, iseasi, kas ta sealt kõikide tegevustega hakkama saaks. Aga iga laps on erinev ja vbla pusimise peale juba teeb ka midagi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga