Tee ise: jänkuvaas

jänkuvaas

Meie lastele meeldib väga värvida ja nii ma käingi lahtiste silmadega ringi, et ehk märkan midagi teistsugust, mida annaks värvida.  Lihavõttepühade aegu jäi Pinterestis silma värvitud jänkunäoga vaasi tegemine. Seal oli see muidugi igati Pinteresti-vääriline meisterdus – täiskasvanu käega filigraanselt värvitud ja imearmsad pinterestilikud jänkunäod peas. 

Ma ei lasknud ennast sellest täiuslikkusest heidutada ja võtsin siiski lastega vaasiteo ette. See on hea projekt, sest kõik vahendid on käepärast võtta – purke tekib ikka ja värvid ka ilusti olemas. Me kasutasime guašše. Need küll kuluvad maha, kuid ma ei taha lastele veel akrüülvärve sellise mökeldamisetöö jaoks kätte anda, sest Pisipiiga armastab oma käsi ka dekoreerida.

meisterdamine kevad vaas

Näitasin neile arvutis pilti, mida tegema hakkame. Esimese satsiga värvisid nad purgid valgeks, järgmisel päeval panid nad teise kihi ja kolmandal päeval võttis Tirts netist pildi taas ette ja joonistas mõlemale purgile vildikaga näod pähe 🙂

Klaaspurkide värvimist tasub proovida ka enamate toonidega, sest klaasi peal on eriti huvitav jälgida, kuidas värvid segunevad. Tulemuseks ei peagi olema midagi konkreetset, las laps lihtsalt avastab ja katsetab. Ma olen ka hakanud kõrvale panema igasugu pakendite küljes olevaid nö aknaid. Ma ei teagi, mis materjalist nad on, midagi akrüüli laadset? Igatahes neile oleks ka huvitav värvida.

Mida veel võiks värvida, mis sobib igas vanuses lapsele?

P.S: Ära unusta, et käimas on Eesti Blogiauhindade hääletamine. Mutukamoosile saad hääle anda Kultuuri kategooria all. Aitäh ja kniks! 🙂

Head värvimist!
Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga