Suur loomaraamatute võrdlus. Osa 2

Jätkan suure loomaraamatute võrdlusega, mille esimese osaga saad tutvuda üle-eelmises postituses. Seda ülevaadet kokku pannes tõdesin, et tegelikult on meil kodus veel rohkem loomateemalisi raamatuid, kuid need on juba spetsiifilisemad ja ehk leiavad oma tee siia blogisse kunagi hiljem. 

Suur maailma loomade atlas

loomade atlas 079_v

Suur maailma loomade atlas
Kirjastus: Koolibri, 2012

loomade atlas 080_v

Kui eelmises postituses mainitud loomaentsüklopeediad olid enamasti zooloogiast lähtuvalt süstematiseeritud, siis siin on nad jaotatud selle järgi, kus maailma otsas nad elavad.  Esimene peatükk käsitleb evolutsiooni ja loomade elupaiku üldiselt (rohtlad, metsad, polaar-alad jne). Järgnevalt on pühendatud igale maailmajaole oma peatükk.

loomade atlas 081_v

Näiteks Euroopa puhul on  ära toodud mitu kaarti (kliimavöötmed, taimkattevööndid ja geograafiline kaart). Eraldi peatükid on järgmiste elupaikade kohta: heitlehised metsad, jõeorud, mäeahelikud, Vahemere saared, Põhja-Euroopa okasmetsad, rannikualade loomastik, märgalad.

loomade atlas 083_v

Raamatu teevad nauditavaks kvaliteetsed ja suured loodusfotod, millest mõni ulatub ka üle kahe lehe.  Tegemist on võrdlemisi suures formaadis teosega.

loomade atlas 084_v

Loomi kogu ilmast

märts_046_v

Loomi kogu ilmast. Pildiraamat
Autor: Hans-Günther Döring

Eelmise raamatu väikelaste versioon 🙂 See tugevast materjalist pappraamat käsitleb samuti loomade elupaiku – metsa, aasa, jõge, merd, savanni, vihmametsa ning polaar-alasid.

märts_047_v

Pildid on joonistatud hästi detailirikkalt ja uudistamist jagub tükiks ajaks. Raamatu lõpus on ka legend, kus on ära toodud lindude-loomade nimed.

märts_049_v

Loomad

loomad raamat094_v

Loomad

Kirjastus Koolibri, 2015

Tegemist ei ole teatmeteosega aga mainin ta siinkohal ikka ära, sest pildid on ilusad. Selles raamatus puudub igasugune süstemaatika. Igal leheküljel on oma teema, milleks on enamasti  mõni tunnus, nt looma värv, sarvede olemasolu, suurus jne.

loomad raamat095_v

Ma ostsin selle raamatu piltide pärast, kuid pean tunnistama, et ei ole väga osanud seda töösse rakendada. Oleme lastega seda veidi sirvinud, tegelasi kokku lugenud, kuid väga muud ma sellega teha ei oska. Paljud loomad on mu jaoks liiga eksootilised ja tundmatud, et oskaks nende kohta midagi juurde rääkida. Ilmselt kõige paremini ta sobikski selliseks üksi vaatamise raamatuks, et näha kui kirjus maailmas me elame.

loomad raamat096_v

 

Vanaema loomajutud

vanaema loomajutud089_v

Vanaema loomajutudAutor: Daniela De Luca
Kirjastus: Vrrak 2016

Ostsin selle raamatu, sest otsisin midagi, millega lastele loomade maailma lähemale tuua. Sellist raamatut, kus oleksid jutud loomadest, mida saaks näiteks unejutuks ette lugeda. Entsüklopeediat ei ole sel puhul nii hea lugeda kuigi ma olen kindel, et on peresid, kus ka entsüklopeediaid loetakse 😀 Ma ise lappasin lapsepõlves ENEsid kui igav oli ja lugesin suvalistest kohtadest. Väga põnev oli 🙂

vanaema loomajutud092_v

Esialgu tundus raamat tore, sest iga looma puhul on eraldi kastikeses toodud mõned faktid tema tegevusest ja elust. Paralleelselt jutustatakse üht väljamõeldud jutukest. Raamatut lugedes aga hakkas mind häirima, et loomad olid tehtud inimesesarnaseks – riided seljas, urgudes mööbel jne. Mõnel teisel puhul mind riides loomakesed isegi ei häiri aga kui nad on samas raamatus, kus räägitakse ka faktipõhist juttu siis minu jaoks oli see kohatu. Meil jäigi see raamat pooleli…

vanaema loomajutud091_v

Raamatus jutuks olevad loomad: jääkaru, kobras, hunt, tiiger, sipelgaõgija, elevant, känguru, pingviin.

vanaema loomajutud090_v

Loe ka loomaraamatute võrdluse I osa.

Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga