Lugu merineitsist, kes otsib oma eripära

väike merineitsi 006vb

The Mermaid and the Shoe *

Autor: K.G .Campbell

Imeilusate piltidega lugu väikesest merineitsist, kellel on raskusi oma koha leidmisega. Tal on palju õdesid, kellel kõikidel erinevad anded ja talle tundub, et tema on ainuke, kelles pole midagi erilist. Loomulikult areneb lugu edasi nii, et raamatu lõpuks on tema ka oma ande üles leidnud – ja see ei ole imeilus lauluhääl ega midagi muud klassikalist.

väike merineitsi 007v

Enamustele inimestele on vast omane ennast teistega võrrelda. Eriti just nendega, kes on ilusamad, targemad, osavamad… Kui laps seda tegema hakkab, siis hakkab temast eriti kahju ja hirmsasti tahaks teda aidata. Sellise armsa jutustuse vormis on hea anda edasi sõnumit, et meis kõigis on midagi erilist peidus, tuleb see vaid üles leida. Me kõik ei saa olla ühtviisi osavad matemaatikas, ilusa lauluhäälega ja nõtkete tantsuliigutustega.

väike merineitsi 008v

See raamat jäi silma nii aktuaalse teemapüstituse pärast kui ka ilusate piltide tõttu. Mul on nõrkus pildiraamatute vastu 🙂 Teksti on raamatus vähe, seega saab jooksvalt tõlkida. Ma pikema võõrkeelse tekstiga raamatuid ei suuda sujuvalt tõlkida, aga sellise pikkusega saan ilusti hakkama.

Raamatu pildikeel on õrn ja maaliline – väga erinev Disney merineitsite kuvandist. Ma varun teadlikult koju lasteraamatuid, mille illustratsioonid on mitmekülgsed – kas siis lihtsalt ilusad silmale vaadata nagu antud raamat või on kasutatud huvitavat tehnikat. Ma usun, et kui laps puutub varakult kokku erinevate illustraatorite käekirjaga, jõuab ta teadvusse, et me kõik oleme erinevad ja ühte sama asja saab väga erinevatel viisidel joonistada. Ja alati ei peagi joonistus ilus olema, mõnikord on tore, kui ta on lihtsalt teistsugune.

Milline on sinu lemmik pildiraamat? Minu lapsepõlve kõige ilusam raamat oli Siima Škopi piltidega Lumivalgeke. Mul on senimaani meeles, kuidas ma neid pilte imetlesin ja üritasin  läbi kopeerpaberi samasuguseid teha. Selle raamatu kleidid olid ka ajaloole lähemal kui tänapäeva Disney printsesside omad…

Merineitsi raamatu saad tellida Bookdepository (*affiliate link) kaudu. Bookdepository tellimused tulevad kohale mõne nädalaga ja kuna postikulu ei lisandu, siis sealt on mõttekas just üksikuid raamatuid tellida.

Head avastamist!
Eveli

*Affiliate link – kui Sa ostad selle lingi kaudu minnes midagi viidatud poest, saan ma väikese komisjonitasu soovitamise eest. Sulle lisakulusid ei tule, kuid mina saan ressursse uute toodete järeleproovimiseks ja tutvustamiseks. Aitäh, et toetad blogi!

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini.

Save

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga