Mida võiks päkapikud sussi sisse tuua?

päkapikusussi sisse

UUENDATUD okt 2019

Mida võiks päkapikud sussi sisse tuua kui on soov, et see võiks olla midagi muud peale maiustuste?  Allpool on nimekiri võimalikest pisiasjadest, mis oleksid sussikraamiks sobilikud. Täiendan seda nimekirja igal aastal, seetõttu leiad siit sobilikku  kraami nii 2- kui 7-aastasele lapsele. Kuigi sussiüllatuse kontseptsioon on odav kraam, siis mul on nimekirjas ka mõned kallimad asjad, sest neid on lihtsalt nagunii vaja ja suurus on enamvähem sobiv sussi sisse panekuks.

Kulumaterjal

Siin nimekirjas on esemed, mida läheb vaja nagunii ja samahästi võib neid ka päkapikk tuua, eriti kui nad on väljanägemiselt veidi erilisemad

  1. patsikummid ja juukseklambrid
  2. kleepsud
  3. õhupallid (suur hitt just pisemate laste puhul, nt 2a)
  4. voolimismass ja mõned uued huvitavad aksessuaarid sinna juurde (suled, pärlid vms). Vt hea näide kollide valmistamise komplektist.
  5. teistmoodi vildikad (nt puhumisvildikad) või geelpliiatsid või lõhnavad vildikad
  6. kriidid, pintslid, vesivärvid või muud joonistustarbed
  7. vahvad sokid
  8. pildiga plaastrid (meie peres väga popid, ongi saanud tavaks, et päkapikk toob igal aastal uue paki ja peavad enamvähem järgmiste jõuludeni vastu)

Muud kunstitarbed

  1. vikerkaarepliiats
  2. huvitava kujuga kustukumm
  3. washi teip
  4. värviline paber, millest koos midagi pärast meisterdada või juba valmis lõigatud kujundid, mida koos kleepima hakata (nt paberist jõulukuuse kaunistamiseks)
  5. kokkuvolditud origami loom. Vaata voltimise õpetusi minu Pinteresti tahvlilt. Suuremale lapsele origami paber ja voltimisõpetus (nt internetist prinditud)
  6. värvi-ise leht (ise prinditud)
  7. templid (ühekaupa)
  8. näpuvärvid ühe purgi kaupa
  9. augurauad erinevate kujunditega (lill, täht, kuusk, suurematele lastele juba kaardi tegemiseks erinevad nurgarauad)

Söödav kraam

  1. kommikujuliselt pakitud kuivatatud puuviljade või pähklite pakike
  2. kaunistatud piparkook
  3. õun (loe Peetrikese raamatut ja saad teada, miks see oluline on)
  4. Maru mustasõstrapulgakas

Pisemad mänguasjad ja esemed

  1. poolvääriskivid ehk “kalliskivid” või kristallid, meil on nad tihti igapäevases mängus
  2. salakirja pastakad nähtamatu tindiga
  3. Schleichi loomafiguur
  4. kellukesed või kuljused (vanemad lapsed saavad sellest käevõru teha)
  5. lapse isiklik kuuseehe või jõuluküünal
  6. värvitud kivikesed – nt putukad (lepatriinu, mesilane) või hoopis jutukivid
  7. isetehtud pildikaardid paaride leidmise mängu jaoks (jõuluteemaline ehk)
  8. nukunõude komplekt osade kaupa
  9. nukumaja aksessuaarid ükshaaval (tekk, padi jm)
  10. lego komplekt osade kaupa
  11. pusle osade kaupa
  12. ägeda kujuga piparkoogivormid
  13. lasteajakiri
  14. värviraamat
  15. mõned helmed ja pael käevõru tegemiseks
  16. külmkapimagnet
  17. huvitava kuju või pildiga helkur
  18. uus vahva hambahari või liivakell/taimer hammaste pesu aja mõõtmiseks
  19. lastepärane kätepesuseep või vilditud seep-svamm ühes nt see kollane (on ka teisi värve) või selline lamba pildiga
  20. näpunukud
  21. wc paberi rullist loomad – näiteks need ülilahedad laamad
  22. jõulukuul (tead küll – kujuke sees ja saad raputada)
  23. õuest leitud kivistisega või auguga kivi,  teokarp või midagi muud kihvti, juures päkapiku kirjake, kuidas ta selle leidis ja miks see eriline on

Prinditud või kirjutatud asjad

  1. labürindi mõistatused, nuputamisülesanded
  2. päkapiku kirjutatud jutukesed, mis saab hiljem mälestuseks raamatuks kokku köita. Lambrine blogis on hea lingikogu juttude printimiseks
  3. KIRI päkapikult

Meie plaan aastal 2017 =>

päkapikud sussi sisse

Siin pildil on kraam, mida plaanin ühekaupa sussi sisse poetada, vasakult tulles: puhutavad vildikad (Tiger, osutusid popiks), rulltempel (Tiger), patsikummid ja juukseklambrid (ilmselt lähevad sussi paarikaupa), veidi edevamad pildiga sokid, hobuseteemalised kustukummiga pliiatsid (hobused on meil väga teema, Magaziin, väga ammu), piparkoogivormid (ükssarve pea ja delfiin, Suhkrukunsti pood), looma peaga kustutatavad pastakad (bürootarvete pood, täitsa hästi toimivad ja kiri on meeldiv), Giotto sädelevad vildikad *(pidevalt kasutuses). Plaastrid on veel ostmata, need on meil otsakorral, nii et päkapikk võiks tuua küll 🙂 Võib juhtuda, et pealinna poodi sattudes ostan lisaks mõne Schleichi looma aga üldiselt rohkem asju ei  plaani panna. Mõnel hommikul tuleb kindlasti mõistatus või kiri päkapikult, teinekord jälle komm või õun. Pildilolevad kogused on kahele lapsele mõeldud.

*Märkus 2019: Aastatega olen ma nii palju keskkonnateadlikumaks saanud, et sädelusega tooteid enam nii kergekäeliselt ei osta. 

Loe ka teisi jõuluteemalisi postitusi:

– raamatute advendikalender

– kingisoovitused

jõuluinspiratsioon.

Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini.

4 thoughts on “Mida võiks päkapikud sussi sisse tuua?

  1. Marika says:

    Kirjutan siia pikemalt, kuidas meil sel aastal isetehtud jõulukalendri ja pere ühiste tegevustega läks. Kirjutasin Sinu Facebooki lehel, et plaanime sel aastal veidi teisiti – et soki kõrval (kuhu reeglina toodi veidi magusat, aga ka mõned Lego-klotsid) oleks lastel ka jõuluootamiskalender, mis sisaldaks igaks päevaks ühte ühistegevust koos perega.
    Meil on 3 poega – 5,5 a, 3,5a ja 1,5 a.
    Esialgu siis mõtlesime mehega tegevusi, mis meie lastele meeldiksid. Ausat öeldes polnud see sugugi nii kerge! Jätsime esialgu kõige pisema mängust välja, keskendusime suurematele lastele. Kirjutasime üles tegevusi, mis lastele meeldivad, et hiljem oleks lihtsam valikut teha, kui uus päev koidab 🙂 Kuigi tuleb tunnistada, et siiski oli palju õhtuid selliseid, kus pool kaksteist öösel küsisin mehelt, et mis siis ikkagi homme saab ja ma hakkan nüüd homset kaarti joonistama 🙂 Seega kõike ette planeerida ei saa, lapsed võivad jääda haigeks, endal palju toimetusi (mul nt oli selle aja sees koolis eksami tegemine, samuti sünnipäev), ilm võib olla kehv jne.
    Jõuluootamiskalendri tegin ise. Kasutasin aluseks vana linast laudlina ja sellele õmblesin peale vilditud (vanad punased pesus kokkutõmbunud kampsunid) ruudukujulised aknakesed. Aknakeste peale tikkisin valged numbrid segamini järjekorras – pooled tikkisin, pooled numbrid õmblesin valgetest särginööpidest. Üles serva õmblesin tunneli, kust läbi läks üks puupulk ning selle külge riputusnöör – nii see valmis saigi.
    Otsustasime nii, et lapsed olid asjaga kursis ja ootasin igal hommikul põnevusega, mis neid täna ees ootab. Ausalt öeldes ootasid nad jõulukalendri asju isegi rohkem, kui soki seest maiustusi 🙂 See oli mulle meeldiv üllatus. Samuti meeldis neile teh igasugu igapäevaseid asju 🙂
    Panen ka kirja, mida me tegime. Seda valikut muidugi saab igaüks ise oma lastele vastavaks kohendada 🙂 Tegime koos suure Lego palliraja, kust lapsed kolle (minions) alla lasid; lõikasime paberist lumehelbeid ja lennutasime neid; küpsetasime värviliste akendega (sulatatud karamellikommid) küpsiseid; viisime taarat (et nad korralikult ulataksid, võtsime isegi väikse tooli kaasa) ja lapsed said ise saadud raha eest omale poest asju valida; käisime jõululaadal ja kohvikus; käisime mängutoas; tegime voolimismassi ja neist kolle; tegime ise makarone; käisime parte söötmas ja tammikus jalutamas; ehitasime suure puidust raudtee; tegime õue jäälaternaid; meisterdasime jäätisepulkadest ja plastist pudelikorkidest ja papist liiklusmärke (see oli väga populaarne); tahtsime minna piknikku pidama koos chai lattega termoses (aga ma jäin haigeks ja see lükkus edasi); tegime ise klaasipuhastusvahendit ja pesime köögiakent ja peegleid; kaunistasime jõulukaartide ümbrikke; tegime ise kingaviksi ja puhastasime jalanõusid (see oli väga populaarne); tegime tarretist ja vahukoort; tähistasime emme sünnipäeva õues säraküünaldega; tegime emme sünnipäevaks kooki; sorteerisime nööbid värvi järgi uude käsitöökarpi; tegime šokolaadi kastetud vahukomme; tegime Legodest jõulukuuse; ootasime jõulupuud ja tegime õunakooki; ehtisime jõulupuud ja ootasime pakke.
    Postitan pildi oma jõuluootamiskalendist Facebooki sama teema alla. Järgmisel aastal teeme kindlasti sama. Ja usun, et aastate pärast on neid paberilehti vahvate joonistustega endal ja lastel väga tore vaadata 🙂

    • mutukamoos says:

      Marika, aitäh, et meeles pidasid mu palvet! 🙂 Mulle endale tunduski tegevuste advendikalendri juures kõige hirmuäratavam see ettemääratus, et kui juhtumisi on sel õhtul kiire või oleme haiged (nagu sel aastal juhtuski), et siis ei saa ju teha. Aga teie variant tegevus eelmisel õhtul välja mõelda tundub täitsa hea! Äkki järgmisel aastal isegi proovime 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga