Raamat: Rosie Revere, Engineer

rosie reviere insener_014_v

Rosie Revere on väike tüdruk, kellele meeldib leiutada ja kes unistab saada inseneriks. Ta on esialgu oma prügist tehtud leiutistega väga entusiastlik, kuni hetkeni, mil tema üle naerdakse. Peale seda muutub kõik – Rosie ei julge enam oma katsetustega välja tulla, kartuses sattuda naerualuseks. Kuidas saab väike tüdruk tagasi oma eneseusu ja julguse teha vigu?

Raamat: Rosie Revere Engineer *
Autor: Andrea Beaty
Kirjastus: Abrams, 2013

rosie reviere insener_015_v

Rosie Revere raamat on üle maailma laineid löönud ja võitnud paljude südamed. Minu teada eesti keeles seda raamatut veel ei ole, seetõttu ostsin meile inglisekeelse versiooni, sest ma ei jaksa ära oodata, millal see eesti keeles ilmub 🙂 Selles lühikeses loos on olemas kõik, mis tütarde emale vajalik – soostereotüüpe kummutav tehnikahuviline naissoost peategelane, hirm läbikukkumiste ees ja lõpuks selle hirmu ületamine. Mulle endale meeldib teksti värsivorm – seda raamatut sobiks lugeda inglise keele tunnis.

rosie reviere insener_016_v

Tirtsule (6a) meeldib väga igasugune meisterdamine. Tal on kogu aeg mõtted, mida tahaks jälle valmis teha. Kui ma hiljuti kinkisin talle ühe raamatu, kust saab ideid WC-paberi rullidest meisterduste jaoks, küsis ta nii ilusti: “Emme, kas ma ei või ise välja mõelda, mida ma teen?” Oh mind, muidugi! Seda ma ju saavutada olen püüdnudki – et mu lapsed oleksid loojad, mitte kopeerijad, mitte tarbijad. Seepärast leian, et Rosie raamatut tasub lugeda ka enne mõne teadus-või leiutamise projektiga alustamist. Selle raamatu sõnum on tugev – ära karda teha vigu, esimene katse lähebki tihti aia taha. Seda on vaja meelde tuletada nii mõnelegi täiskasvanule, eksju? 😉

800px-We_Can_Do_It!

Rosie tegelaskuju taustast veel – Rosie nimi ja pähe seotud pearätt on inspireeritud U.S.A. II MS aegsest plakatist “Rosie the Riveter” või teise nimega “We can do it!”.  Rosie the Riveter esindab naisi, kest sõja ajal asusid meeste asemel tehastesse tööle ja ehitasid ka näiteks lennukeid – nagu meie raamatu Rosie tädi. Rosie the Riveterist sai ühtlasi ka Ameerika feminismi sümbol.

Eveli

*Affiliate link – kui Sa ostad selle lingi kaudu minnes midagi viidatud poest, saan ma väikese komisjonitasu soovitamise eest. Sulle lisakulusid ei tule, kuid mina saan ressursse uute toodete järeleproovimiseks ja tutvustamiseks. Aitäh, et toetad blogi!

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga