Värvime kive näpuvärvide ja veega

värvitud kivid

Viimane kord mere ääres käies varusime ämbritäie kive, et neid mingi hetk Tirtsuga koos värvima hakata. Laupäeval tuligi ideaalne hetk kui ilm oli soe, kuid vihmane. Istusime memme juures terrassil ja hakkasime pintseldama. Kuna idee tuli ikkagi suhteliselt spontaanselt, siis kasutada olid ainult näpuvärvid. Kindlalt ei tea, kuid tõenäoliselt tahavad need hiljem kergelt maha kuluda (eesmärk oli teha lepatriinusid hilisemaks mängimiseks). Akrüülvärvid peaksid kulumiskindlamad olema. Eks näis, kuidas näpuvärvid hilisemale kasutusele vastu peavad (plaanin kivid hiljem üle lakkida nagunii).

Värvitud kivi

Tirts oli väga hoos ja oleks vist lõputult jätkanud. Mul aga said kivid otsa ja tüdisin seetõttu kiiremini. Väga tore oli vaadata, kuidas ta uut tehnikat avastas ja samal ajal vanu võtteid katsetas. Pintsel oli ju vana tuttav, kuid paberi asemel oli kivi. Küll aga leidis Tirts, et värvitud kivi sobib ideaalselt templiks – mis sest, et paberiks oli istumise all olev ajalehepaber.

kivide värvimine

Vahepeal tegime memmele mälestuseks mõned käejäljed.

käeprint näpuvärvidega

Kive sai palju… Peab mainima, et näpuvärvide punane jääb kuivades roosa. Meil on Loodusperest soetatud näpuvärvid, mis on väikestele eriti ohutud. Seni kuni nahaga kokkupuude on veel tihe (käe peal sama palju kui pintslil), üritan ikka looduslikke kasutada.

värvitud kivid

Kuna Tirts ei soovinud veel lõpetada, siis suunasin ta peale pesemist puhta pintsliga Aquadoodle mati peale. Tirts nõudis kive kaasa ja sealt areneski uus tegevus – kivide pintseldamine veega.

mäng kivide ja veega

Ja no ausalt, selle peale ma ei oleks tulnud, et ka kivi võib pintslina kasutada ja Aquadoodle matile joonistada! AQ matist veel niipalju, et nagu paljud meie mänguasjad, on ka see kasutatuna soetatud (ca 3 eur) ja õigeid komplekti käivaid pliiatseid meil ei olegi. Kasutame pintsleid ja svamme. Ma seda ei julge öelda, kas see matt uuena ostes end ära õigustaks, sest ta ei ole meil igapäevases kasutuses vaid on maal vanaema juures kõikide lapselaste käsutuses.

aquadoodle matt

Ja kui ka seal said materjalid otsa (veetopsik “läks ümber” ja matt oli üle ujutatud), siis sai Tirts vabalt vihma käes veega mängida – ilm ju soe! Sensoorne päev missugune!

veemängud

Kõige vahvam selle tegevustejada juures oli see, et algne plaan oli lihtsalt mõned kivid värvida – ja vaat, mis lõpuks välja tuli! Ja protsessi juhtis enamasti meie peaaegu-2-aastane!

Järgmine kord mere äärde minnes võtan suurema ämbri!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga