Teeme kollaaži

kollaaz

Siis kui liimiga mässata ei soovi, kuid kleepida tahaks. Vaja läheb:

  • kleeppaber (nt see, millega vihikute ja raamatute kaasi lamineeritakse)
  • puulehed jm, mis hommikul pargist kaasa toodud
  • käärid
  • maalriteip

Hommikusel jalutuskäigul korjasime Tirtsuga pargist puulehti, “vahtraninasid”, erinevaid õisi muru seest (Tirts teab, et peenralt ei tohi küsimata võtta), veidi sammalt mahakukkunud puukoorelt jne. Tirts korjas loomulikult oksakesi ka, kuid need ma sorteerisin välja enne kleepima asumist.

Niisiis, lõikasin paraja suurusega tüki kleeppaberist, eemaldasin kleepivalt küljelt kattepaberi ja teipisin kleeppaberi maalriteibiga põrandale kinni (kleepuv pool üles). Muide, maalriteip on üks kasulik asi majapidamises hoidmiseks, sellega saab igasugu asju ajutiselt kinnitada ja hiljem tuleb ilusti lahti.. Mõned tüübid küll võivad seinalt värvi kaasa võtta kui liiga kauaks (päevadeks) jätta.

Ja siis asusime kleepima. Õpimoment 2aastasele:

  • Meelte arendamine – kuidas üks või teine materjal katsudes tundub
  • Kuidas kleepida nii, et kinni ka jääks. Kuidas puulehte sirutada, et ääred ka kinni jääks jne.
  • Keeleõpe – eks ma ikka kommenteerisin juurde, mis ta parajasti teeb ja mis see on, mida ta kleebib. Uus sõna: sammal.

Panin tähele, et põnnile meeldis enam lilleõielehtede katkumine. Järgmine kord tahakski puhtalt lillekollaaži teha, kuid selleks peaks vist maale minema, kus lillede valik suurem.

Lõpuks kleepisin kollaažile teise sama suure kleepkile tüki peale, lõikasin silma järgi ovaalse kujundi ja riputasin meie kollaaži aknale (tegelikult küll teipisin sellesama toreda maalriteibiga, sest meie aknal ei ole erilist riputamise kohta). Mulle tulemus täitsa meeldib. Arvasin, et on koledam, aga akna peal on ilus vaadata seda valgusemängu.

Suuremad lapsed saaks ilmselt mingeid kujundeid ka proovida moodustada – lehest mehikesed või loomad vms. Lilleõielehtedest saaks ka täitsa toredaid kujundeid moodustada. Mmm, peab ikka maale minema…

kollaaz

Kui sa soovid aegsasti teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või kliki paremal ääreribal “Jälgi” ja saad teated oma postkasti. 

One thought on “Teeme kollaaži

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga