Voolime koos – aga mida?

voolimine väikelastega

Tirtsul on kaks lemmiktegevust – voolimine ja maalimine. Kui ta kraamib välja oma voolimismassi topsikud ja kutsub mind kaasa, siis olen tihti kimbatuses – mida seekord teha? Üks korralik kogumik piltidega oleks ju hea.

Mõned asjad, mis me koos oleme teinud:

  1. Mina voolin ussikese ja Tirts lõikab selle voolimisnoaga tükkideks. Nuga on tema lemmiktööriist.
  2. Torkame nööpe või makarone pallikeste sisse.
  3. Teeme loomajälgi, millele eelneb taigna rullimine. Jälgede tegemine on ka Tirtsule väga meeldima hakanud.
  4. Pannkooginäod. Mina teen ümmarguse põhja näoks valmis ja siis ulatan Tirtsule järjest näoosasid, neid samal ajal nimetades ja tema siis asetab need õigetele kohtadele (praegu juba enamvähem õigetele, kuigi proportsioonid annavad soovida). Ma avastasin, et see on väga hea keeleõppe vahend, kus saame näoosade nimetusi korrata.
  5. Veel üks lihtne voolimine on puuviljakauss. Saab jälle nimetusi üle korrata (õun, apelsin, banaan jne) ja kuna enamus mu kunstitöid hävitatakse sekund peale valmimist, siis ei ole ka kahju suurest vaevast. Need ju kõigest pallikesed.
  6. Ja siis loomulikult tellimustööd – autod ja Lotted ja…

voolimine lastega

Mõned ideed ingliskeelsetest blogidest:

  • blogi Hands on as we grow “34 things to Make and Do with Playdough”. Rollimängud, milliseid esemeid kaasata lisaks soolataignale või plastiliinile, õppimine läbi voolimise (tähed, kääride kasutamine, loodus)
  • blogi The Artful Parent “39 Ways to Play and Learn with Playdough”. Erinevate kunstivormide õppimine, milliseid esemeid kaasata, jäljendite tegemine, köögis mässamine, soolataignast kingitused, õppimine läbi voolimise (tähed, kääride kasutamine, loodus-teadus) jne.
  • blogi The Imagination Tree “The A-Z of Play Dough Activities and Recipes”. See blogi leivanumber on mängud soolataigna ja selle erinevate lõhnastatud-maitsestatud versioonidega!
  • blogi Learning 4 kids “List of Play Dough Activities”. Retseptid; kujundite õppimine; piltide ja voolimismassi kombineerimine; nööpide, pudelikorkide, kõrte ja puulehtede kasutamine; veererada; mänguaed jne.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga