Inspireeritud Reggiost: mäng peegliga

reggio mäng peegliga

Üks parajalt tüütu mäng, mille suhteliselt juhuslikult avastasin. Kõik sai alguse sellest, et sattusin blogipostitusele, kus oli juttu Reggio lähenemisest mängule ja et seal on palju kasutusel peegleid, mis annavad mängule hoopis uue dimensiooni ja uued võimalused. Tundus huvitav ja mõtlesin järgi proovida. Niisiis panin peegli põrandale ja lisasin:

  • puidust klotsid, mille ümber mässisime eelnevalt koos fooliumi
  • tammetõrud
  • kolm klaaspallikest
  • kaks puidust pulka

Alguses Tirts uudistas niisama, tõstis esemeid siia-sinna ja imetles oma peegelpilti. Siis aga tegi avastuse ja mäng läks lahti! Nimelt olid peeglil olevatest esemetest kõige põnevamad need klaaskuulid, mida sai veerema panna. Veeretasime neid siis vastakuti. Asi läks tempokamaks kui tõin mängu kaks mere äärest korjatud puupulgakest, millega hakkasime kuule veeretama. Ausalt, ma ei ole Tirtsu näinud nii kiiresti liigutamas! Sahh ja sahh vaja kohe pallid tagasi minu poolele veeretada. Kogu see tegevus meenutas veidi lauajalgpalli – ainult meil ei olnud reegleid.

reggio peegliga

Miks ma seda mängu tüütuks nimetan? Sest mu algne lootus peeglit tutvustades oli leida Tirtsule üks iseseisev tegevus, kus ta vaikselt hõbedastest klotsidest torne ehitab ja avastab uusi dimensioone. Ja mina saan samal ajal näiteks süüa teha. Kukkus aga välja hoopis teisiti – seda mängu ta üksi ei ole nõus mängima. Arusaadav ka, sest keegi peab ju pallid tagasi veeretama. Nii ta siis iga päev küsibki nüüd “peegli mängu”.

Tammetõrud oli hea lisandus, sest andis võrdlusmomendi klaaskuulile – mõlemad veerevad erinevalt, tõrusid on lihtne keerlema panna. Mingi hetk tõime mängu ka pudelikorgid, mille alla ma peitsin klaaspallid ja Tirts püüdis neid üles leida.

NB! Peegli mängu võtmisel tasub meeles pidada, et tegu on siiski õrna klaasmaterjaliga, mis valel käsitlemisel võib puruneda. Seetõttu on vajalik väikeste laste puhul alati täiskasvanu järelvalve. Või muretseda akrüülpeegel (vt peeglite näited all viidatud blogipostituses). Mul on ka väike kahtlus, et mõnele maimikule võib olla peegli juures huvitavam hakata seda hoopis tõstma ja ringi transportima. Sellisel juhul tuleks kas kindlasti kasutada akrüülpeeglit või jätta peeglimäng hilisemasse tulevikku.

Viited:

One thought on “Inspireeritud Reggiost: mäng peegliga

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga