Beebide ujutamine Pelgulinna Perekeskuses

beebide ujutamine pelgus

Pisipiiga sünd viis meid jälle beebiujutamise maailma (sest Tirts ju enam beebi ei ole, kuigi me temaga käime ikka regulaarselt ujumas) ja sellega seoses kuulen siit ja sealt noortelt emadelt kommentaare, et Pelgulinna Perekeskusse ei ole võimalik trenni aegu saada. Nii hull see asi ikka ei ole! Kuna me oleme seal üle 2a püsikunded olnud, siis panen oma kogemused kirja, ehk on kellelgi abiks.

  1. Esimene pingutus on olla iga kuu 20ndal kuupäeval arvuti taga ja näpud soojaks ajada. Seda teavad ilmselt kõik, kes aegu broneerinud, et popimad tunnid täituvad minutitega. Minu kogemus ütleb, et kui esimese poole tunni jooksul end järjekorda lisada, siis see aeg vabaneb ikka suhteliselt kindlalt. Hiljem on juba nii ja naa, kuid 15 inimese pikkuse järjekorra puhul on täitsa reaalne endale aeg saada (küll mitte homseks, kuid nädala-paari pärast ikka). Seda siis grupitundidesse, individuaaltundide puhul on tõenäosused teised. Minu kogemus põhineb ujumistundidel. Ma olen ka siis tundi saanud kui broneerin aja jooksvasse kuusse ja esmapilgul tundub järjekord pikk olevat.
  2. Järjekorrad hakkavad kõige enam liikuma jooksval nädalal, eriti eelmisel päeval ja pealelõunaste trennide omad ka samal päeval. Siis on inimeste plaanid selgunud, lapsed viimasel hetkel haigestunud vms.
  3. Hommiku esimesed tunnid on ebapopulaarsemad ja sinna on lihtsam aega saada.
  4. Vanniujutus on kahel lehel – basseini ja massaaži lehel (sest massaažitoas on ka vann). Seda ei ole paljud märganud ja seetõttu on massaaži lehel rohkem vabu aegu.
  5. 1,5 h enne treeningu algust vabastab süsteem järjekorra broneeringutest ja kui siis keegi oma aja tühistab, ei võta süsteem enam ootejärjekorrast järgmist, vaid saab broneerida kes iganes. Lisaks helistavad Pelgu administraatorid järjekorras olnutele, et kas nad saavad tulla. Nii et kui sulle tundub, et tahaksid x kellaajal trenni minna, siis tasub veidi varem bronn.ee üle vaadata või helistada.
  6. Väga palju on viimasel hetkel äraütlejaid ja ma näen päris tihti, kuidas basseinis on 3 last 6 asemel. Viimati Pisipiigaga vanniujutusse minnes oli eelmine tulemata jätnud ja tühistanud aja 10 minutit enne trenni 🙁 Väga kurb, sest keegi teine oleks ju väga seda aega tahtnud… Ma siiralt loodan, et siinsed lugejad, kes hakkavad Pelgus trennis käima, arvestavad aegade tühistamisel sellega, et see toimuks aegsasti ja et teised soovijad saaksid osaleda.
  7. Bronn.ee süsteemis on võimalik oma profiili all tellida endale sms teavitus juhuks kui koht peaks vabanema. Ma avastasin selle juhuslikult ja minu arust väga hea abivahend kui ei ole nutitelefoni meilide lugemiseks, sest tihti vabanevad kohad siis kui ma ise ei ole arvuti taga. Nii on võimalik kiirelt reageerida ja plaanid ringi teha või vajadusel kohe kiirelt aeg ära tühistada kui ikka minna ei saa.
  8. Isad võivad ka beebidega ujumas käia. Õhtuti on spetsiaalsed isade tunnid, kuid ka päevastes tundides saab igas grupis 1 isa osaleda (rohkem ei ole eraldi riietusruume, tema riietuks tagumises riietusruumis, kus on ainult 1 mähkimislaud). Õhtuti beebiga sinna minnes peaks siis arvestama, et puhketoas on ka mehi – ma olen aru saanud, et kõik emad ei tunne end hästi kui peavad sellises olukorras imetama. Mu mees on paar korda sattunud sellisesse situatsiooni, kus ühe naise mees teistel meestel toast lahkuda palus. Õnneks oli Tirts selleks ajaks juba jahtuda jõudnud ja oli valmis õue minema (ma ei poolda üldse seda kui laps peale ujumist otse riietusruumist õue läheb, oleme alati üritanud vähemalt 15 min puhketoas jahtuda).
  9. Mõned emad küsivad, milline treener on hea ja ei tea, kelle tundi broneerida. Elu on näidanud, et lõpuks ütleb laps oma unegraafikuga, millises tunnis te käia saate. Ja milline treener on hea, on ka maitse küsimus. Ma olen tuttavatega arutades väga erinevaid versioone kuulnud ja minu lemmik ei pruugi teiste lemmik olla jne.
  10. Olmetingimused on Pelgus beebide ujutamiseks ja võimlemistrennideks väga mugavad. Ujumise riietusruumides on iga lapse jaoks mähkimislaud, duširuumid on varustatud lamamistoolide jm abivahenditega. Potil käijatele on väikesed potid. Kui unustate ujumispüksid/-mähkmed maha, siis registraatorilt on võimalik mähe saada. Puhketoas on kraanikauss ja söötmistool, hulgaliselt mänguasju, kaks mähkimislauda ja beebikaal. Maja ees on lukustatud käruparkla. Ruumide temperatuuri puhul on mõeldud beebidele, riietusruumist saab otse basseiniruumi. Et jah, me oleme ära hellitatud ja mujal proovinud ka käia, kuid eelistame ikka Pelgut isegi kui broneerimissüsteem on nii ebamugav. Eks siin mängib rolli ka logistiline mugavus, sest Pelgu on ujulatest meile kõige lähemal.
  11. Paljud ei tea, et reedeti on Pelgus jututuba, kus lektori juhtimisel räägitakse erinevatel teemadel (väikelapse esmaabi, uneprobleemid, imetamine, lisatoit jne). See on selline tore tund, kuhu saab minna koos beebiga ja emad saavad oma muresid arutada ja spetsialistilt nõu küsida. See on täitsa okei kui kellegi tita vahepeal nutab ja keegi sellele halvasti ei vaata. Istutakse põrandal mattidel, padjad saab ka istumise alla võtta. Teemade loetelu ja ajakava leiab perekeskuse kodulehelt, teemad peaksid korduma umbes iga kahe kuu tagant.

Loe ka eelmisi postitusi ujumise teemal:

Perekooli Youtube lehel on üles laetud ka palju videosid beebide ujutamisest, mis on Pelgus filmitud. Hetkel on seal vanniujutamise omad, kuid meie treeneri sõnutsi filmiti ka vanemaid lapsi ja nende videod on veel töötlemisel. Seda ärge tähele pange, et mõnel videol on ka lapsevanem vannis, need on ilmselt kodus ujutamise jaoks mõeldud. Ma ei ole küll kordagi Pelgus lapsega koos vanni läinud 🙂

Mul on blogi jaoks koostamisel nimekiri kohtadest, kus saab veel beebiga ujumas käia. Ja kuna eelmistele ujumisteemalistele postitustele oli suur tagasiside nii kommentaarides kui privaatselt, siis otsustasin aegajalt kirjutada ka, kuidas Tirtsul ja nüüd juba ka Pisipiigal ujumistunnid edenevad. Ehk siis – peagi on oodata meie ujumispäeviku esimest sissekannet! Kui sa soovid aegsasti teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või kliki paremal ääreribal “Jälgi” ja saad teated oma postkasti. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga