Tee ise: haldjamajake

haldjamaja

Haldjamajake, mis on tehtud vanutatud kampsunitest. Kui ma sattusin internetis selle tegemise õpetuse peale, siis see jäi mind pikaks ajaks kummitama. Esiteks otsisin mitu kuud kaltsukatest villast kampsunit, mida vanutada. See oli oodatust raskem ülesanne, kuid lõpuks ma selle leidsin – lausa kaks.  Siis läks veel aega kuni ma teostuseni jõudsin.

Samm 1 – kampsunite vanutamine. Selleks tuleb nad pista pesumasinasse ja pesta 60 kraadi juures. Kampsun peaks olema 100% villane. Mõningad allikad väidavad, et ka väikese sünteetikasisaldusega peaks vanutamine toimima. Eks see on proovimise küsimus.

Samm 2 – lõika välja kaks ümmargust detaili katuseks ja põrandaks ning üks ristkülik seinteks. Ma tegin ka ühe ristküliku sangaks. Maja ümbermõõt võiks olla väiksem kui katuse-põranda ringid. Ma ei lõiganud ristkülikut, vaid kasutasin seinte jaoks ühte varrukatükki, nii jäi ära ühe õmbluse tegemine. Ära seinadetaili liiga kõrgena lõika, kuna maja võib siis liiga löts jääda. Ma ise tunnen, et oleksin võinud veidi madalama maja teha, seisaks paremini. Või siis materjalid ära vahetada – valge kampsun tuli paksem ja oli seetõttu jäigem. Aga ma olin selles sinepikollases värvis nii kinni 🙂

haldjamaja2

Samm 3 – lõika seintesse uksed ja aknad.

Samm 4 – võta niit ja nõel ja hakka detaile kokku õmblema. Vilt on tänuväärne materjal ja ei lase silma paista kui pisted on näiteks erineva pikkusega.

Samm 5 – kaunista. Ma kasutasin kaunistamiseks värvitud villaheiet, käsitöövilti ja nööpe.

Samm 6 – lõika välja haldjate detailid. Ma lõikasin vaba käega, ilma šabloonita.

Samm 7 – tiki haldjatele näod, õmble küljed kokku ja tee lõngast juuksed pähe. Tiivad oleks soovituslik detail, mille mina laiskusest ära jätsin (sest Tirts ei tea veel täpselt, et haldjatel peaks tiivad olema).

Samm 8 – vaata, kas laps rõõmustab 🙂

Tirtsule oli see kingituseks tema õe poolt kui viimane sünnitusmajast koju tuli.

Inglisekeelse õpetuse koos detailide piltidega leiad Innerchildfun lehelt ja ühe inspireeriva tegumoe siit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga