Numbrite ja hulkade õppimine nööpidega

numbrite õppimine

Mu mehel tekkis üks õhtu mõte, et võiks Tirtsule hulkasid tutvustada. Panime kähku käepärastest vahenditest kokku sellise improviseeritud numbrimängu (kunagi olin midagi sarnast netiavarustes märganud). Ma arvan, et ettevalmistusteks ei kulunud viite minutitki.

Vaja läheb:

  • Paksemat paberit numbrikaartide jaoks. Meie kasutasime kommikarbi kaant.
  • Nööpe või muid pisiesemeid – täpselt nii palju kui on kaartidel täppe. Ei pea olema ühesugused.
  • Suuri numbreid (kui on, ilma saab ka).
  • Kääre, vildikat.

numbrite õppimine 2

Lõika papist välja nii palju numbrikaarte kui palju numbreid õppima hakkate. Meie piirdusime neljaga. Kirjuta igale kaardile üks number ja selle kõrvale joonista vastav arv täppe või ringe. Mina tegin kiiruga vaba käega, kuid võid kasutada ka šabloone – näiteks needsamad numbrid sobivad selleks hästi. Vahtplastist numbrite lisamise idee tuli meil hiljem ja seetõttu ei ole meil kaardi numbrid samasugused nagu vahtplastist.

Näita lapsele ette, mida sa temalt ootad – eesmärk on paigutada iga numbri kõrvale vastav arv nööpe. Jälgi, et nööpe oleks täpne arv – ei vähem ega rohkem. Sel viisil on lapsel võimalik ise oma tööd kontrollida – kas kõik nööbid said paigutatud?

Sellega tasub ka arvestada, et nööbid on huvitavamad kui nende täppide peale ladumine. Näiteks saab meie nööpidega kiikumist mängida 🙂

Kui sa soovid aegsasti teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või kliki paremal ääreribal “Jälgi” ja saad teated oma postkasti. 

0 thoughts on “Numbrite ja hulkade õppimine nööpidega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga