Kujundite koosteraam

kujundite õppimine

Tutvustan teile ühte toredat vidinat, mis tavakaubanduses vist eriti levinud ei ole. Vähemalt ei ole mina seda eriti müügil näinud. Ma ei tea, mis selle abivahendi täpne eestikeelne nimetus oleks, inglise keeles on see geoboard ja minu vabatõlge oleks siis kujundite koosteraam. Väga hea abivahend väikeste näppude treenimiseks. Meie kasutame seda praegu kujundite õppimiseks, kuid seal on võimalik ka tähti kirjutada ja mustreid luua – mis aga fantaasia pähe toob. Tirts avastas ka sellega muusikategemise võimaluse pingul kummide tinistamise näol. 

kujundite õppimine 2

Esialgu oli Tirtsule suur väljakutse kumm nagade taha paika saada ja ma juba hakkasin mõtlema, et peaks ikka ise tegema suurema variandi. Mingi aja lebaski see raam riiulil kasutamata kuni ta selle uuesti avastas ja ise vaikselt pusima hakkas. Nüüd juba toimetab päris ilusti. Olenevalt tujust teeme kas konkreetseid kujundeid või nikerdame niisama. Näiteks teeme päikese 🙂

Meie koosteraam pärineb Nuputaja poest, kuid neid on võimalik täiesti edukalt ka ise teha. Googeldage geoboard ja saate kümneid isetegemise õpetusi (naeltega, knopkadega jne). Kui te olete mõnda eksemplari ka meie kaubanduses müügil näinud, siis andke palun kommentaarides teada! Nii mõnigi lugeja oleks arvatavasti tänulik ja meie ka, sest mul on plaan uus soetada, sest meie omal on üks naga katki ja ma tunnen, et see piirang ahistab mind. Või teeme lõpuks ikka ise…

Kujundite koosteraam arendab peenmotoorikat, annab algteadmised geomeetria vallast.

4 thoughts on “Kujundite koosteraam

  1. Kätlin says:

    Ma olen Kelliga patsikumme LEGO Duplo suure plaadi nupukeste vahele sättinud. No rohkem mina siis, aga suuremad saaks vast ise ka hakkama. 😛

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga