Näputoidu lapse nädalamenüü näidis – teisipäev

 

Jätkame näputoidu seeriaga, kus toidublogija Merilin tutvustab 6,5 kuuse Liisu nädalamenüüd. Liisu sööb näputoitu.

Teisipäeva hommikusöök: puder (kaerahelbed, odrahelbed, speltahelbed, 3.5% piim ja vesi 1:1). Puder kõigile sama. Ise sööme toormoosiga, aga kuna sel korral on see erandlikult suhkruga, siis beebi puder marjapüreeta. 

TH näputoidu näidis b

Liisule meeldis. Alustas eeltäidetud lusikaga, lõpetas kätega süües, mõlemad töötasid. Eeltäidetud lusika jaoks on paks puder ideaalne, sest see püsib lusika küljes ka siis, kui lusikas on tagurpidi. Eeltäidetud lusika miinus on ehk see, et ei sobi lapsele, kes lusikat ei tunnista. Vanema lasega see poleks näiteks olnud mõeldav.

TH näputoidu näidis 2b

Liisu lõuna: röstitud sepiku kangid pommupüreega (pommu ehk baklažaan, oliiviõli, küüslauk, rosmariin, must pipar), banaan, tomat, poolitatud viinamarjad. Banaani ja viinamarja ei söönud. Muuga tegeles mõnuga. Sepikupulgad söödi pea täielikult ära.

TL näputoit 2

Liisu õhtu: kurk, tomat ja eilne lambaga täidetud paprika. Natuke lutsutas liha ümbert paprikat, aga põhimõtteliselt ei söönud midagi.

TÕ näputoidu menüü 2

Küsiti koguste kohta. Pildil olevast sellest osast, mida Liisu on nõus sööma, ehk ca kolmandik kuni pool läheb suhu, millest omakorda pool tuleb uuesti välja. Ülejäänu vähemalt alguses määritakse lauale, kaotatakse/visatakse üle parda (enamasti ulatan tagasi puhtalt põrandalt, kui koer enne jaole ei saa :D) või põlletaskusse või istumise alla jne.

Eveli: Veel on küsitud mitmeid põhimõttelisi küsimusi, kuid sellele vastamiseks ma teen eraldi kokkuvõtva postituse. Täna aga kahjuks ei jõua, ehk homse jooksul saan kokku klopsitud 🙂

Näputoidu teemal blogis:

Kui sa soovid aegsasti teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või kliki paremal ääreribal “Jälgi” ja saad teated oma postkasti.

 

6 thoughts on “Näputoidu lapse nädalamenüü näidis – teisipäev

  1. lizukas says:

    Vaatasin, et kurk on kooritud, aga eilne pirn oli koorimata kujul… Kas pirn koorega, et paremini peos püsiks? Mul lendab kutil muudkui pirn näppude vahelt minema, nii libe on, et vaene laps ampsu ei saagi 😀

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga