Näputoidu lapse nädalamenüü näidis – kolmapäev

Jätkame 6,5-kuuse Liisu nädalamenüü tutvustamisega (Liisu sööb näputoitu). Eelnevalt oleme samal teemal kirjutanud:

Liisu hommik: röstitud seemnesaia kangid, Intsu talu ploomtomat, õun. Aga õunaga tasub ettevaatlik olla! Ja kui anda sektorina, siis kindlasti koorega. Õun annab väga kõva tüki. Piiale samas vanuses ma poleks julgenud toorest õuna anda, aga Liisu on lihtsalt üle ootuste tubli.

KH näputoit2

Kõik oli lutsutamisväärne, aga tomatit reaalselt söödi ja sai juurde. Järele jäid vaid nahad…

KH tomati söömine 2

Liisu lõuna: tomat, kurk, juustuomlett (munad, vesi, šalottsibul, riivjuust, petersell, must pipar). Kõike söödi natuke.

KL näputoit 2

Liisu õhtu: kana-klimbisupp (kana, sibul, porgand, seller, loorber, vürtspipar, must pipar, nisujahu, muna). Liisule võtsin enne soola lisamist. Porgandi, kana ja klimbid saab kätte, puljongit annan maitsta lusikaga. Klimbid ei sobinud üldse. Paar kanatükki imeti täitsa kuivaks. Porgand sobis hästi. Puljongit lusikalt ei võtnud, muu oli huvitavam.

KÕ näputoit 2

Näputoidu teemal blogis:

Kui sa soovid aegsasti teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või kliki paremal ääreribal “Jälgi” ja saad teated oma postkasti.

 

2 thoughts on “Näputoidu lapse nädalamenüü näidis – kolmapäev

 1. Margery says:

  Tere

  Minu laps on ka peamiselt näputoituja ja kogun ideid, mida talle süüa teha 🙂 Kas riivjuustu omleti sisse panna on juba ok 8,5 kuusele? Kas munast lisasid munakollast või terve muna? Kibelen juba homme tegema 🙂

  • mutukamoos says:

   Tere

   Jah, täitsa ok, Liisu oli omleti söömise ajal veel noorem – 6,5k ja läks terve muna. Varem on soovitatud muna kui potentsiaalset allergeeni vältida nii noortel lastel aga uuemad teadusuuringud leiavad, et see ei ole põhjendatud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga