Sensoorne mäng veekuulidega

sensoorsed tegevused

Ma ei tea, mis nende kuulikeste nimetus täpselt on, kuid tegemist on lillevaasi pandavate graanulitega, mis vees paisuvad. Ma olen ammu tahtnud neid sensoorse mängu jaoks proovida ja olin rõõmus kui Home for You poes nende otsa komistasin. Me oleme viimasel ajal sensoorseid mänge üsna harva teinud, sest kui Pisipiiga on üleval, siis ma ei hoia selliseid asju kasutuses. Vaadates aga kui palju Tirtsule sellised tegevused meeldivad, peaksin siiski tihedamini leidma hetki, mil vidinad välja tuua.

Alustasime sellega, et panime kuulikesed vette ja vaatasime koos, kuidas need hakkavad paisuma. Meil oli kaks pakki (maksid vist u 50 senti) ja tühjendasin mõlemad veekaussi. Vett lisasin tunde järgi, alati saab ju juurde panna. Nii palju kui ma lugenud olen, siis peaksid need kuulid olema korduvasutatavad, et kui ära kuivavad, siis piisab lihtsalt vee lisamisest ja saab jälle kasutada.

sensoorsed tegevused 2

Esimeses etapis mängis Tirts laua peal ja lihtsalt katsus kuulikesi käega. Siis tõin mängu vannipardid ja lusikad-topsid. Tirts pani igale pardile kausi “söögiga” ja söötis neid hoolega.

sensoorsed tegevused 3

Siis meenus mulle meie peeglimäng ja panin põrandale peegli ja kallasime kuulid sinna peale ja pardid ka “ujuma”. Üritasin Tirtsu meelitada ka kuule värvide järgi sorteerima, kuid ta ei võtnud vedu. See lilleke on minu tehtud 🙂

sensoorsed tegevused 4

Lisaks sellele, et sensoorsed tegevused Tirtsule meeldivad, olen ma täheldanud ka positiivset efekti tema käitumises. Sel päeval oli ta täiesti ideaalne 3-aastane ilma ühegi jonnihoota 🙂

NB! See materjal ei ole sobilik neile lastele, kes veel kõiki asju suhu panevad. Tegemist ei ole söödavate kuulidega ja mängida tohib ainult lapsevanema järelvalve all.

Kena päeva!
Eveli

Kui sa soovid aegsasti teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või kliki paremal ääreribal “Jälgi” ja saad teated oma postkasti. 

0 thoughts on “Sensoorne mäng veekuulidega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga