Montessori: sõbrapäevateemaline peenmotoorika harjutus knopkaga

sõbrapäeva kaardi tegemineVaja läheb:

 • knopkat
 • korktahvlit
 • veidi paksemat paberit

sõbrapäeva meisterdamine

Läheneva sõbrapäeva puhul Joonistasin paberile ette südame kontuuri, kuid see võib olla misiganes muu kujund või loomake või lill või misiganes lapsele parajasti meelepärane on. Mina joonistasin kujundi vaba käega, kuid printeri olemasolul võib ka midagi keerulisemat printida. Mida vanem laps, seda mahukam töö. Ma näitasin Tirtsule paar torget ette ja jätsin ta siis nokitsema ning läksin ise Pisipiigat magama panema. Tagasi tulles olin sunnitud tõdema, et ta oli pool südant ise torkinud ja siis isa tööle rakendanud 🙂

sõbrapäeva meisterdamine2

Igatahes kahepeale said nad kaks südant valmis ja kuna Tirts on viimasel ajal sünnipäevakaardi valmistamise lainel ja teatas ka seekord, et see on sünnipäevakaart, siis soovitasin tal need ära värvida. Tulemus oli hästi armas – kes ütles, et süda peab olema punane?

Mul oli veel üks hästi lihtne sõbrapäevakaardi tegemine plaanis, kus tuleb valge rasvakriidiga valgele paberile süda joonistada, sisse mingi muster ja siis vesivärvidega üle värvida. Esialgne (stampmõte) oli anda Tirtsule ainult punane värv kätte, kuid nüüd selle südame valguses ma hakkasin mõtlema, et palju vahvam oleks kogu palett siiski anda 🙂 Eks näis! Enne sõbapäeva ma tulemusest ilmselt blogida ei jõua, seega lingin ühe illustratiivse pildi Pinterestist.

Mida teie lastega sõbrapäeva puhul meisterdate?

Eveli

Tirts on 3,5a

Kui sa soovid aegsasti teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või kliki paremal ääreribal “Jälgi” ja saad teated oma postkasti. 

5 thoughts on “Montessori: sõbrapäevateemaline peenmotoorika harjutus knopkaga

  • mutukamoos says:

   Mustriklotsid on tõesti vahvad! Ma olen siin-seal neil silma peal hoidnud, kuid soetamiseni ei ole veel jõudnud. Mis firma omad teie omad on ja kas kiidad?

   • lambrine says:

    Me ostsime Nuputajast http://nuputaja.ee/et/pood/product/8668-puuklotsid, täiesti nimetu toode 😉 Mina olen nendega igatahes väga rahul. Üksikud tükid on sellised natuke vildakad, aga suure ämbritäie kohta on see täiesti tühine. Meil pole praegu nagunii pooltki nendest klotsidest kasutusel, eks kui suuremaks kasvab ja rohkem huvi mustrite ladumise vastu tekib, siis saab teised ka kapist välja võtta. Vaatasin muid mustriklotse ka, nt Melissa & Doug’i omi, aga jäi selline mulje, et need tulevad kõik ühest tehasest. Seega on rohkem otsustamise asi, et kas tahad neid vineerkarbis ja mustrilehtedega või ainult klotse.
    Aga muidu mänguasjana on see meie pere jaoks küll üks viimase aja parimaid valikuid. Lisaks niisama ladumisele on need ka mänguköögis söögina kasutusel (ideaalne võileiva materjal). Sõbrapäevasüdamete kokkupanemine etteantud mustri järgi osutus ka menukaks, rääkimata sellest, et neid on ka lihtsalt niisama tore sorteerida. Niiet mina julgen küll soovitada 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga