Blogiauhinnad ja blogijad, kes kirjutavad ilusatest asjadest

Blogijate seas on uus kuum teema – kahe blogija algatatud blogiauhindade kampaania. Palju erinevaid kategooriaid, palju nominente. Idee on ilus – kui kõiges muus tehakse konkursse ja jagatakse parimatele auhindu, miks siis mitte ka blogijatele. Tunnustus on edasiviiv jõud ja ma olen kahel käel selle poolt, et kiita neid, kelle blogisid ma hea meelega loen.

Vaatasin ise ka nominentide nimekirja üle, et ehk leian mõne hea remondi-, sisustus- või aiandusalase blogi. Kahjuks pean tõdema, et need valdkonnad olid kehvasti esindatud või oli sinna esitatud blogid, mis minu arvates sinna ei kuulu. Ühesõnaga segadus kategooriates oli suur ja see, kuidas nominente esitada tuli, polnud minu arvates kõige efektiivsem viis. Kuna korraldajad on kaks noort ja konkursside korraldamises kogenematut naist, siis on see ka mõneti arusaadav. Loodetavasti õpivad nad selle aasta konkursist palju ja kui neis on piisavalt püsivust, et ka järgmisel aastal sama teha, küllap siis on ka korraldus parem.

Siiski oli üllatuslikul kombel Mutukamoos sinna esitatud ja ma väga tänan esitajat tunnustuse eest! Seda oli armas lugeda, kuid ma arvan, et Mutukamoosi võidulootused on seal olematud, arvestades teiste blogide mastaapsust ja suurema osa hääletajate vanusegruppi. Kogu blogide nimekirja ja hääletusmootori leiate sellelt lingilt. Sealt saab päris huvitava ülevaate noorema vanusegrupi lugemislauast 🙂

Aga kuna ma kõiki oma lemmikuid nimekirjast ei leidnud ja mul oli nagunii plaanis ühel päeval teha postitus mu eestikeelsest bloginimekirjast, siis toon teile ära blogid, mida ma soovitan lugeda. Ei ole mingis pingereas, igaühel on omad plussid, miks ma neid loen.

Ilu-, stiili- ja disainiblogid

kaksteist.com. Maarja postitusi ma ootan pikisilmi. Mulle väga meeldib tema kirjastiil, mis paneb mind samamoodi õhinal kirjeldatava asja suhtes vaimustust jagama. Maarja blogib disainiklassikutest. Kuigi meil ei ole 100% üks maitse (tema kaldub sinna minimalismi poole, mina boheemlasliku segaduse suunas), siiski meeldivad mulle tema väljavalitud esemed. Lisaks kirjutab ta aegajalt oma isetegemise projektidest, mis on samuti nauditavalt stiilipuhtad. Minu lemmik on lapse ristimiskutsed. Samuti meeldib mulle, kui blogijad jagavad kasulikku infot – nt soovitab Maarja kunstinäitusi, kus ta on käinud.

“Tee-ise”, sisustus- ja remondiblogid

– lauravihik.blogspot.com. Laura “tee-ise” projektid on inspireerivad ja hõlmavad nii sisustust, peokaunistusi kui ka nipet-näpet. Just sellised projektikesed, mis ei eelda teab mis käsitööoskusi ja igaüks saab tema juhendite järgi ka ise teostada. Blogi visuaal on mõnusalt selge ja puhas, kvaliteetsete piltidega (see kehtib tegelikult enamike blogide kohta, millest ma täna kirjutan). Samuti meeldib mulle see, et ta austab eesti keelt ja kultuuri. Kui Pinterest on täis inglisekeelsete hüüdlausetega sisustuselemente, mida siis tihti üks-ühele oma koju järgi tehakse, siis Laura seinakaunistused on emakeelsed.

uuelootuse.com. Sama pluss, mis Laural – eestikeelsed sisustusdetailid, põimituna rahvuslike elementidega, ent ometi kaasaegsed. Palju isetegemisprojekte kannavad taaskasutusideed. Sarnast kardinat märkasin ma ka Pinterestis ja plaanisin meile ka teha (kogun alles materjali). Tore oli näha üht varianti teostusest.

kristakoiv.com. Jah, Krista on tegelikult fotograaf ja paljud postitused on ta oma klientidest, kuid eriti ma naudin neid postitusi, kus ta näitab oma kodu. Samuti kirjutab ta mõnusalt humoorikalt oma lastest 🙂

Remont, mida meenutada. Liina kirjutab ajakiri Maretisse ka. Jälle hästi omanäolised sisustusprojektid.

Elu maal, maamaja remont

Tegin jah eraldi kategooria 🙂 Neid blogisid loen, sest samastumine on suur.

– Pesapunujate jutupesa. Kristiinaga oleme me suuresti ühes eluetapis – lapsed sama vanad, mõlemad ostsid maale vana maja, mida renoveerime. Kristiina kirjutab nii ilusasti sellest suurest elumuutusest – maale kolimisest. Ma ise ei oska kõike seda sõnadesse panna, mida ma tunnen, kuid tema tekste lugedes on äratundmisrõõm suur. Iga asja kohta kiidaks: “Ja-jahh!”

missestenam.blogspot.com. Hiljutine blogiavastus taas ühest maalekolimise- ja vana maja renoveerimisprojektist, seekord Peipsi-äärsest. Ma ei ole veel jõudnud kogu remondiarhiivi läbi lugeda, kuid Herz on kirjutanud paljduest lahedatest ja väga omanäolistest isetegemisprojektikestest.

Lastekasvatus

lambrine. Peaaegu, nagu Mutukamoos, aga palju ilusam 🙂 Kadri jagab minuga Montessori-vaimustust ja kirjutab sellest hästi ja põhjalikult. Tema raamatusoovitused on üle prahi!

Iida. Alo. Ove. Kolme lapse isa blogib oma pere ettevõtmistest. Tal on nii kooli- kui lasteaiaealised lapsed, tegevused on tehnoloogiakallakuga (robootika, astronoomia jne). Mulle meeldib tema lakooniline stiil, kõik oluline saab lühidalt öeldud ja ei raiska nii enda ega lugeja aega. Aga inspireeriv on ikka.

Knight’s Castle. Alice blogib elust Inglismaal ja väga detailselt kirjeldab oma tütre koolitegemisi. See on nii huvitav lugeda, kuidas sealne õppekava on üles ehitatud ja mida lapsed teevad. Tema tütar on minu vanemast mõni aasta ees, et paras lugeda ja vaikselt plaani pidada 🙂

Käsitööblogid

Krentu. Kahju, et ta praegu nii harva kirjutab, aga ta on üks mu suuri lemmikuid. Tema kirjastiil on nii südamlik. Kui ma aastaid tagasi esimest korda tema blogi peale sattusin, siis lugesin arhiivi ikka mitu päeva jutti 🙂

Ilukuduja. Ei, ma ei koo, aga mulle meeldivad ta vintage kleidid 🙂

Põlled ja papud. Lehti õmbleb pükse taaskasutusmaterjalidest ning jagab õmblemise nippe. Õmblemine on “minu käsitöö” 🙂 Mitte, et ma selles väga produktiivne oleks.

Ettevõtlus, IT

– Kunstimeistrid, Pilvebüroo – neist kirjutasin siin.

OKIA. Kodulehtede ja veebiturunudse teemad on seal aegajalt päris hästi kajastatud.

Igapäevablogid

Diip kunstiinimene. Eveliis kirjutab homoorikalt oma igapäevaelust. Ei tea, kas asi selles, et oleme pea ühevanused või selles, et meil on sama vana laps, igatahes mulle meeldib tema kirjutisi lugeda ja tema tegemistele kaasa elada.

Briti blogi on blogikonkursil üks favoriite. Arusaadav ka, sest hääletajate sihtgrupp noored naised on suuresti tema lugejad. Ma loen tema blogi pisteliselt, raseduseteemad jätan vahele jne. Noore inimese kohta on tal üllatavalt küps maailmavaade ja ses mõttes on huvitav lugeda. Lisaks on huvitav lugeda prantsuse kultuuri eripäradest (kuna Britt on abielus prantslasega ja nad elavad Prantsusmaal).

Lisaks loen ma veel mõningaid igapäevaelublogisid, sest ma tunnen blogijat kuskiltkaudu või on ta minu blogi lugeja 🙂 Aga kuna need on rohkem maitse eelistus ja ei oma väga suurt praktilist väärtust, pigem meelelahutuslikud, siis ma nende peale praegu klaviatuuri ei kuluta 🙂

Ilmselt jäi mul mõni oluline blogi praegu kahe silma vahele, eks ma lisan ta hiljem kommentaaridesse. Aiandusblogisid mul praegu listis väga ei olegi. Noppisin mõned aadressid blogiauhindade nimekirjast välja, kuid ei ole jõudnud nendega veel põhjalikult tutvuda.

Milliseid blogisid te lisaks Mutukamoosile veel loete?

Eveli

Kui sa soovid aegsasti teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või kliki paremal ääreribal “Jälgi” ja saad teated oma postkasti. 

 

0 thoughts on “Blogiauhinnad ja blogijad, kes kirjutavad ilusatest asjadest

 1. Liis says:

  Küll see oli väärt postitus – sain siit kohe mitu blogileidu oma readerisse juurde lisada. Hakkan neid lähipäevil uurima-puurima! Tänud Sulle!
  Mulle endale meeldivad ka väga Krentu ja Krista Kõivu blogid. Samuti loen heal meelel Briti blogi. Viimasel ajal on väga hakanud sümpatireerime ka nt pillllle.wordpress.com blogi. Ja siis on väääääga suur ports pere-, elustiili-, beebi-, spordi- ja ilublogisid, millel ka jookvalt ühte silma peal hoian.
  Ka Sinu blogi meeldib väga!!! Saan siit palju väärt nippe ja know-howd, sest kosus kasvamas aastane kutt!

 2. Kristiina says:

  Aitäh, aitäh sulle, ma olen meelitatud! 🙂 Ja ma sain nüüd ka mõne hea blogi juurde, mida tulevikus lugeda. Pean küll möönma, et mina ei jõua kohe üldse teiste blogisid väga lugeda ja jälgida, kuigi tahaks. Mutukamoos ja Lambrine ongi ainsad, mis mind tõesti väga paeluvad ja on hetkel minu elu etapis väga a(s)jakohased 🙂 Remondi- ja sisustusteemalisi blogisid ma kahjuks lugenud polegi, sest kogu selle remondi ja laste kõrvalt ei oleks lihtsalt jõudnud kuigi kindlasti oleks ühe või teise kogemuse võrra targemaks saanud. Me õppisime siis aga enda vigadest 😀 Teie uue kodu kulgu olen küll aga jälginud ja mehele muudkui ka ülevaadet teinud, siis mõtlen küll, et näed, kui hea idee, miks meie nii ei teinud 😀 Aga maja ei saa teadupärast kunagi valmis ja küll me veel jõuame neid teistelt saadud ideid ka kuskil kasutada 😉

 3. Lehti says:

  Aitäh!!! 🙂
  Võtan homme su nimekirja ette. Usun, ma saan sealt veel mõne uue lemmiku endale! Mitmeid sinu nimetatud blogisid jälgin mina ka. Iga päev vaatan veel Pere ja kodu blogisid. Alati loen sealt Liivi, Aotähe, Kullaketraja ja Annika postitusi, teisi pisteliselt, kui teema huvitab. Ning isa blogi aka amidahenryteeb?

 4. lambrine says:

  Mina teen ka niksu! 🙂 Minu meelest on Sul siin väga hea valik blogisid. Ka minu enda lugemiseelistused on suures osas selles nimekirjas olemas (mitmeteni olen jõudnud just läbi Mutukamoosi). Üldiselt ei loe ma just palju eestikeelseid blogisid, sest minu maitse järgi häid ja asjalikke blogisid on vähe (või pole ma siis neile lihtsalt peale sattunud, samas ega ma ei otsi ka).

 5. riin says:

  Kui ma esitatud kandidaate lugesin, siis seal oligi mingi väga ühekülgne pilt. Seega esitasin oma lemmikud ka, ja sina olid seal sees 🙂 Ja siis hääletasin ka sinu poolt. Mulle väga meeldib mutukamoos 🙂

  Ja seda ka, et kandidaate said ju kõik esitada, ei saa ainult korraldajaid süüdistada selles, et ühekülgne valik on 😉

 6. Laura says:

  Aitäh mainimise ning nii ilusa kirjelduse eest! Palju sinu poolt mainitut on ka minu lugemise hulgas, lisaks isiklikke tuttavaid ning omajagu kokandusblogisid, sest neis viimastes on lihtsalt vaieldamatult kõige ilusamad pildid 🙂

 7. Maarja says:

  Aitäh nende heade sõnade eest ning aitäh, et minu blogis külas käid ja meiega vahel juttu ajad! See on alati väga tore! 😀

  Ja mina hääletasin ka ausa südamega Mutukamoosi poolt. Minu neid-blogisid-loen-regulaarselt-nimekiri on küll lühike, aga Mutukamoos on igatahes selles nimekirjas. Olen siin nii mõndagi huvitavat teada saanud ning loodetavasti ise ehk seeläbi ka natuke targemaks ja paremaks emmeks kasvanud. 🙂

 8. uuelootuse says:

  Oi, kui armas, kui keegi meie tegemisi tähele paneb ja ära märgib – oleme selle üle väga õnnelikud! 🙂 Aitäh! Ja püüdleme ikka aina parema eestikeelse bloginduse poole! 🙂

 9. mutukamoos says:

  Niih, ma ei hakka kõigile ükshaaval vastama, kuid ma väga tänan teid tagasiside eest ja Riinu tänan nomineerimise eest ja üldse olete te ühed vahvad blogilugejad 🙂 Ma loodan ikka olla ootuste kõrgusel ja kuigi ma viimasel ajal vaevlen leidmaks blogimise aega (ja ehk ka motivatsiooni), siiski püüan end ikka kokku võtta ja miskit kirja panna. Pärast on endal ka hea meel, et midagi tehtud sai 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga