Raamat: Väike lepatriinu ja tema sõbrad

väike lepatriinu ja tema sõbrad

Väike lepatriinu ja tema sõbrad. Põnev jutustus niidul elavatest loomadest.

Autor: Friederun Reichenstetter,

Illustreerinud: Hans-Günther Döring

Kirjastus: Koolibri, 2013

väike lepatriinu ja tema sõbrad 2

Hetkel on see mu üks lemmikuid looduseteemalisi raamatuid, mida lugedes olen isegi targemaks saanud. Kas teie teadsite, mis vahe on küülikul ja jänesel? Kumb neist teeb oma pesa urgu ja kumb maa peale? Või et soojamaa jaanimardikatel kiirgavad nii isane kui emane üsna tugevalt, erinevalt meil levinud jaaniussikestest, kellest helendab rohkem emane. Minu jaoks selgitas see kunagireisil nähtud seika kui sattusime helendavate lendavate jaanimardikate parve peale. Eestis ju helendavad mardikad ei lenda. Reis oli marsruudil Saksamaa-Rumeenia, seega täpset riiki enam ei  mäleta ja nägime neid ilmselt tänu sellele, et ööbisime pidevalt lageda taeva all. Igatahes ülimalt maagiline ja meeldejääv vaatepilt!

väike lepatriinu ja tema sõbrad 3

Igal paarisleheküljel on juttu erinevast olevusest (lepatriinu, liblikas, tigu, ämblik, küülik, vihmauss, sisalik, ritsikad, nastik, jaanimardikas, mutt, sipelgas, põld-uruhiir). Jutt on 3-4 aastasele paraja raskusega, juures selgitavad pildid ja skeemid (nt liblika eluring).

väike lepatriinu ja tema sõbrad 4

Samas sarjas on veel palju raamatuid ja ma täitsa kaalun sealt veel mõne soetamist.

Loe ka teisi raamatuarvustusi kategoorias Raamatud.

Eveli,
hetkel putukate lainel

Kui sa soovid aegsasti teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või kliki paremal ääreribal “Jälgi” ja saad teated oma postkasti. 

 

0 thoughts on “Raamat: Väike lepatriinu ja tema sõbrad

 1. Anonüümne says:

  MInu kolmveerand kolmene ka fännab seda raamatut väga. Ja meeldivad ka teised sama sarja raamatud. Eriti see tihasest ja tema sõpradest. Täitsa toredad raamatud minu meelest ka!:)

  • mutukamoos says:

   Aitäh soovituse eest! Panen tihase raamatu kõrva taha 🙂 Plaanisin ükspäev raamatupoodi minna, et need üle vaadata ja uus välja valida. Mulle meeldib praeguse juures just see, et käsitleb mitmeid elukaid. Samas võibolla on ühte looma/putukat käsitlev raamat ka hea – ei ole ju näinud.

 2. Kristin says:

  Tahan tänada heade raamatusoovituste eest! Oleme väga paljusid siin soovitatud raamatuid ostnud- ja kõik on väga meeldinud! Hitt on Jip ja Janneke 🙂 Omalt poolt soovitaksin: Timm ja tema tegemised ning Pilliroo tänava lasteaed. 4-a poisile vähemalt meeldisid 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga