Montessori pildikaardid: liblika eluring

liblika eluring

Jätkame putukate teemal. Selleks ajaks kui me Tirtsuga liblika eluringi minifiguurid ja pildikaardid käsile võtsime, olime raamatutest ning youtube’st liblika eluga juba tutvunud:

Materjal:

  • Pildikaardid laadisin alla The Helpful Garden lehelt, vt “Life Cycle of the Butterfly Nomenclature Cards”. Ma printisin ja lamineerisin kohe täiskomplekti, ka pildiallkirjadega variandi. Kuigi Tirts ei oska veel lugeda ja nimetustega kaarte me hetkel ei kasuta, siis lootuses, ehk kunagi me siiski käsitleme seda teemat veel, leidsin, et lihtsam on ühe ropsuga terve komplekt ära teha. Eestikeelsed nimetused kirjutasin käsitsi ja kleepisin pildi alla enne lamineerimist. Mul lihtsalt ei olnud enne printimist mahti arvutis teksti muutmisega jännata. Lamineerimiseks kasutasin raamatukilet (aga kaalun laminaatori ostmist).
  • Liblika elutsükli minifiguurid pärinevad Ahhaa teaduspoest.
  • Kandik – teiseringipoest 😉

liblika eluring 3

Töö käik:

Montessori 3-osaliste kaartide esitlemiseks on kindlad reeglid. Huvi korral võite lugeda nt Montessori Print Shop juhendit. Meil see nii rangelt ei toimunud, rohkem ikka mängu käigus. Arutlesime koos, mida olime raamatust õppinud, mis järjekorras liblika elu areneb. Näitasin pilte, nimetasin objekti. Siis palusin minifiguurid kaartidega paari panna. Rööviku ja nuku figuurid olid segadust tekitavalt sarnased, kuid peale seletamist leppisime kokku, kumb  on kumb (foto kaart ei olnud minifiguurile sarnane).

liblika eluring 2

Järgmisel päeval mängisime jälle “liblika mängu”. Seekord palusin tal alustada pildikaartide õigesse järjekorda panemisest.

Kandik on küll riiulil senini kättesaadav, kuid ma ei ole märganud, et ta üksi seda käsile võtaks. Kõikide materjalide koostöös on ta aga minu hinnangul väga hästi saanud selgeks liblika elutsükli. Seda on näha ka ta muudest mängudest, kus teeb ennast kookoniks (poeb kuhugi sisse) ja siis teatab, et nüüd on liblikas.

Kuidas me liblikaid kasvatasime, seda loe meie liblikaeksperimendist.

Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini.

One thought on “Montessori pildikaardid: liblika eluring

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga