Isetehtud kingitus: inspiratsioonikohver väikesele õmblejale

isetehtud kingitus tüdrukule

Jätkan isetehtud kinkide teemal. Seekord jagan teiega endatehtud kingitust, mis läks ühele 10-aastasele tütarlapsele. Antud juhul oli küll põhikink tütarlapselik ja romantiline papist kohver, mille puhul ma tundsin, et imelik on seda tühjana kinkida ja nii ma genereerisingi sinna sisu. Siiski ma arvan, et ka ilma kalli kohvrita saaks sellest tore kingitus.

Kuna mul on nõrkus pitside vastu, siis ma olen aegade jooksul neid ikka kogunud. Samuti on mulle sõbrannad toonud oma vanu pitspluuse ja olen ka ise kaltsukast katkilõikamise eesmärgil ostnud. Nii ma siis lappasingi oma kangaribade varusid – nii pitse kui niisama satse ja lõikasin sealt tükikesi. Lisaks otsisin netist ja printisin välja naise figuuri, millele saaks riideid peale kleepima hakata. Vähemalt oli minu idee selline. Pärast kuulsin lapse emalt, et kangatükid läksid küll kasutusse, aga Monster High nukkudele kleitideks 🙂 Neile on hea teha, kulu on olematu… Eks ma ribasid lõigates jälgisin ka, et pikkust ühe Barbie kleidi jagu oleks.

isetehtudkingid6

Mida siis panna sellisesse õmbluskohvrisse?

 • pitse – nii kanga kui paela kujul
 • atlass- ja organzapaela ribasid
 • ilusaid nööpe
 • erinevaid kangaribasid
 • mõni takjapaela tükk
 • kleebitavaid kristalle ja kaunistusi
 • soovi korral ka töövahendeid (niit, nõelad, käärid jne)
 • prinditud figuurid, kellele riietust teha, soovi korral liimipulk
 • inspiratsiooniks raamat või väljaprindid moeajaloost

Kas te olete ka sarnaseid meisterduskomplekte kokku pannud? Mida kasutasite?

Eveli

Kui sa soovid aegsasti teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või kliki paremal ääreribal “Jälgi” ja saad teated oma postkasti.

7 thoughts on “Isetehtud kingitus: inspiratsioonikohver väikesele õmblejale

 1. lambrine says:

  Ise teinud veel ei ole, aga olen ammu oodanud võimalust, et saaks põhimõtteliselt sama komplekti kellelegi kinkida, nagu sul siin on. Varsti on ehk isegi lootust 😉
  Mina lisaksin veel tuubi või kaks sädelevat liimi, sellega ei saa eksida. Ja võib-olla netist otsida ja välja printida kostüümiajaloo näited inspiratsiooniks.
  Igatahes väga mõnus kingitus, ma tahaks endale ka sellist. 🙂

  • mutukamoos says:

   Sädelus ei vea jah kunagi alt 🙂 Käisin hiljuti Tirtsuga poodlemas. Ainult ühe sädeleva kleidi juurest teise juurde astuski 😀 Ja ei saa olla, et minu pealt õppinud vms. See vist tuleb väikestel tüdrukutel ikka kuskilt seest.

 2. Laura says:

  Selline laegas kuluks ka pisut suuremale õmblejale marjaks – mina küll ära ei ütleks! 🙂 Aga kust sääraseid kauneid kohvreid saab?

  • mutukamoos says:

   Kui ma ei eksi, siis kohver on Mustrist. See pood, mis Roccas teisel korrusel kuskil on… 🙂
   Ega ma ise ka väga ei raatsinud seda kinki ära anda 😀

 3. Toadraakon says:

  Aitäh, võrratu idee.
  Ise teen sel aastal lähedastele isetehtud kaardi, mille aitab laps valmis teha, kleebin peale ka toreda foto perest ja kirjutan sisse siirad tänudsõnad, et nad nii toredad on ja minu jaoks olemas on.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga