Taskulambi valgel loetavad raamatud

raamatut pimedas

Nonii, tunnistage üles, kes on lapsepõlves salaja teki all taskulambi valgel raamatut lugenud? Mina küll, sest no ei saa ju raamatut pooleli jätta kui niiiii põnev on. Ja mõelge -mõned raamatud ongi mõeldud taskulambiga lugemiseks.

the game of light

Raamat nr 1 on meilgi juba tuntud autori poolt – Herve Tullet. Tema “Minu raamat” on meie raamatupoodides omajagu populaarsust kogunud. Lambrine Kadri soovitusel soetasin ma meile sama autori The Game of Light *. Inglisekeelsest pealkirjast ei tasu end heidutada lasta, sest teksti osa on raamatus pea olematu ja põhirõhk on valgusemängul. Kui ma selle raamatu kätte sain, siis esmareaktsioon oli küll, et sellised väljalõigatud pildid suudaks ma ju ise ka valmis vorpida 🙂 Aga teate ju ise ka kui paljude Pinteresti ideede kohta seda öelda saab ja kui paljud neist siis valmis saavad… Ühesõnaga, peale mõnda õhtut jõudsin siiski järeldusele, et kulutus läks asja ette.

raamatut pimedas049

See raamat on meil olnud juba pea aasta aega ja ikka on kasutuses. Tema oli pioneeriks meie pere varjuteatri väljakujunemisel! Tavaliselt me alustamegi lihtsalt taskulambiga raamatulehtede seinale projekteerimisega ja sellele järgneb kätega varjumäng. See on ka selline tore raamat, mida “lugeda” siis, kui külas on teised lapsed. Hulgakesi on ju veel põnevam!

the game of light 2

Raamatu nr 2 leidsin ma poest sel suvel – Õunapuu saladused. Selles raamatus on peidus pildid, mis ilmuvad siis kui lehti läbi valgustada. Lastele väga meeldib selline teistmoodi lugemine – et teed toa pimedaks ja kraamid taskulambi välja. Tirts on juba ise ka jutustama hakanud, et “Ja kes siin peidus on? Ohhooo!”. Samast sarjast on ka talveteemaline “Talve saladused” (meil seda ei ole, kuid loogika peaks olema sama).

õunapuu saladused 2

Siin on juttu erinevatest puu ümber elutsevatest asukatest – putukatest, lindudest ja loomakestest.

õunapuu saladused 1

Mida põnevat teie taskulambiga teete?

Eveli

*Postitus sisaldab Amazoni affiliate linki, mis tähendab, et kui te sellel lingil klikkides ostate järgmise 24h tunni jooksul Amazonist midagi, tuleb pisike protsent sellest Mutukamoosile. Teile see lisakulu ei ole.  Aitäh toetamast!

Kui sa soovid aegsasti teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või kliki paremal ääreribal “Jälgi” ja saad teated oma postkasti.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga