Logopeedilised videod (eestikeelsed)

Sain hiljuti vihje, et Youtube’ s on olemas eestikeelsed logopeedilised videod, mida saavad logopeedilist abi vajavad lapsed kodus koos vanematega vaadata. Videodes räägib logopeedilisi muinasjutte üks ema oma lastega. Need on hästi vahvad ja lõbusad jutukesed, mille taustal saab koos keeleharjutusi teha.

Videod on oma kontole üles pannud Ketriin Paabo (ma loodan, et link sellisel kujul avaneb?). Väga tänuväärne materjal 🙂 Ma vaatasin, et eile on ta veel mitu videot üles pannud.

5 thoughts on “Logopeedilised videod (eestikeelsed)

  1. Anne-Mari says:

    Tegelikult ei ole tegemist logopeediga vaid logopeedilist abi vajavate laste emaga 🙂 Hiljuti käis ema Ringvaate saates 🙂 Aga väga vahvalt tehtud minu meelest.

    • mutukamoos says:

      Anne-Mari, aitäh paranduse eest! Ma parandasin selle ka algses postituses ära. (Ma olen mõningases infosulus, mis puudutab telekanalite kaudu levivat infot).

  2. Alice says:

    Kui ma oma lapsele tahtsin eesti keele ‘r’ selgeks õpetada (tal oli vaid inglise ‘r’) siis me võtsime ühendust Eesti logopeediga kes meile siis igasugu harjutusi Skype teel edasi andis ja mida me siis kodus harjutasime. Harjutused koosnesid samadest elementidest mida nendest videodest näha saab. Laps sai eesti keelse ‘r’-i väga ruttu selgeks just tänu nendele harjutustele.

    Tegelikult need videod ei ole otseselt lastele vaatamiseks, vaid vanem ikka vaatab ja siis teeb neid jutte ja harjutusi ise koos oma lapsega. Jutul kui sellisel ei ole mingit tähtsust, pigem just nendel harjutustel 🙂 Iga vanem võib ise jutu välja mõelda (või siis samu jutte kasutada 🙂

    Aga see Ketriin Paabo on väga äge naine. Nägin teda ise ka Ringvaates rääkimas ja oli kohe näha, et super tegelane 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga