5 lihavõtteteemalist Montessorist inspireeritud tegevust

5 lihtsat lihavõtteteemalist tegevust lastele

Lähenevate pühade eel on hea lapsed meeleollu viia munade ja lindude teemaliste tegevustega. Jagan teiega viite lihtsat pühadeteemalist tegevust, mis ei nõua erilisi ettevalmistusi ja vähemalt mina sain kokku pandud kodus leiduvatest materjalidest. Enamus asju olid meil eelmisel aastal samuti kasutuses, siis küll teises võtmes. Igal juhul pakuvad suled ja erinevast materjalist munad lastele mõnusat sensoorset kogemust.

Munade tõstmine pintsettidega

munadepüha_020_v

munadepüha_021_v

Variatsioon väiksemate munadega. Tirts (4a) leiutas sellest veel mustriladumise mängu, sest juhtus nii, et iga värviga sai täita rea. Tirts kasutas enamasti pintsette, Pisipiiga (2a) eelistas sõrmi.

munadepüha_018_v

Leia paariline

munadepüha_022_v

Tirts tegi mängu lõpuni, Pisipiigal jagus kannatust nelja paari leidmiseks. Paarid olid erineva raskusastmega, nt paremal üleval olevatele täpilistele sulgedele oli olemas sarnane paar pisemate täppidega.

munadepüha_024_v

Pane pikkuse järjekorda

munadepüha_025_v

munadepüha_026_v

munadepüha_028_v

Tirts tegi mõlemat harjutust ja sai ilusti hakkama, Pisipiiga pani ainult mune ritta ja sai samuti tehtud.

Munakoorte uhmerdamine

munadepüha_029_v

See tegevus ootab meid sel nädalal veel ees.

 

Vanade pühadekaartide vaatamine ja jutustamine

Ma tegin jõulude aeg lastele sarnase tegevuse jõulupostkaartidega, kuid tuli leida paarid. Seda ülesannet oli kerge ette valmistada, sest nõukogude ajal kippus ikka nii olema, et samasuguseid kaarte oli palju. Ja kuna mu ema teeb praegu oma kodus suurpuhastust, siis tahtis oma kaardikogu ära visata. Sain jaole  ja sorteerisin seda veidi selle pilguga, et kas neist saab mingeid mänge aretada. Mõned kaardid (telegrammid!) jätsin stiilinäitena alles, et hiljem lastele hea näidata seda väljasurnud imet. Samuti veneaegsed eeltäidetud kirjaümbrikud jne.

Munadepühade kaartidest ma kahjuks paaride leidmise mängu ei suutnud teha, seega katsetame niisama vaatamist ja jutustamist (ka see tegevus ootab alles ees). Seekord vähemalt sattusid lapselikud kaardid, sest jõulukaartide puhul oli hästi näha, kuidas vaikelu kaardikesed olid täiesti ebahuvitavad.

munadepüha_031_v

Ma loodan, et leidsite siit inspiratsiooni, mislaadi tegevusi lastega kodus olemasolevate materjalide baasil teha. Päris Montessorilikud need tegevused küll ei ole, sest näiteks pikkuse järgi rittaseadmisel võiksid esemed erineda ainult pikkuse, mitte värvi poolest.

Kõik need tegevused jäävad lastele nädalaks kättesaadavaks, et saaksid soovi korral korrata. Lisaks panin kokku analoogse lindude teemalise sensoorse karbi  nagu möödunud aastal, vt link allpool. See läks väga kiirelt käiku 🙂

Vaata ka meie eelmise aasta tegemisi:

Kevadeteemaline sensoorne mäng

Meie lihavõttepühade tegemised

 

Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini.

 

One thought on “5 lihavõtteteemalist Montessorist inspireeritud tegevust

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga