Raamat: Minu järel! Ilmarändurid

lasteraamatu arvustus minu järel

Mul on hea meel, et selline raamat on eestikeelsena ilmunud, sest ta on oma olemuselt teistsugune kui teised väikelaste esimesed raamatud. Esimese raamatuna on hästi sobivad sellised raamatud, mis on interaktiivsed – tavaliselt kasutatakse selleks klappe või hääli. Siin aga saab laps näpuga vedada mööda teerada, mis on ülejäänust pinnast madalamale süvistatud. Sellised näpuharjutused on head kirjutamise eeloskuste omandamiseks. Oluline on jälgida, et laps alustaks teekonda vasakult suunaga paremale, sest see ühtib kirjutamise suunaga. 

esimene raamat väikelastele

Nii Tirts (4a) kui Pisipiiga (2a) on seda raamatut mõnuga lugenud ja näpuga järge ajanud. Meil on see umbes aastakese olnud ja ikka pakub huvi, eriti just nooremale. Igal leheküljel on erinev stseen, kuhu rändurid satuvad – mere põhja, kosmosesse, külmale maale jne.

minu järel ilmarändurid

Teksti on i gal paarislehel umbes nii palju kui ülaloleval pildil näha.

Raamat: Minu järel! Ilmarändurid
Illustraator: Fhiona Galloway
Kirjastus: Koolibri, 2014

Raamat on papist lehtedega. Samast sarjast on ilmunud ka Minu järel! Lõbusad loomad, kus loogika on täpselt sama.

Millised on teie laste nö esimesed lemmikud olnud? Millised neist teile endale enim meeldivad?

Loe ka teisi raamatuarvustusi.

Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini.

 

6 thoughts on “Raamat: Minu järel! Ilmarändurid

 1. Alice says:

  Ha ah, nädal tagasi kui me Londonist Tallinna lendama hakkasime otsisin ma lennujaama raamatupoes raamatut oma 1.5 aastasele sugulasele. Hoidsin ka just seda sama raamatut käes, aga lõpuks valisin ühe teise. Hea et nii läks, sest kui see on ka eesti keeles olemas siis ei oleks olnud mõtet inglise keelset neile kinkida 🙂
  Selle sama sarja raamatuid on tegelikult kokku 4. Üks on numbritega (kus laps saab samamoodi näpuga numbrite jooni vedada) ja teine tähtedega.

  Tore, et saite haigustest lahti.

  • mutukamoos says:

   Siis läks tõesti hästi! Numbrite ja tähtede omad oleks eestikeelsena ka muidugi head, aga ilmselt on neid raskem kohandada, sest meie tähestik teine. Samas numbritega ei tohiks vahet olla. Aga eks neid on mõtet ikka paaris trükkida. ..

 2. Kristiina says:

  Meil homme lennureis ees ja just mõtlesin, et tahaks väiksemas formaadis raamatuid. Väga hea, nüüd oskan otsida 🙂 muidu meil ikka veel päevakorras Tigu ja vaal, mis mõlemal juba peas, mina alustan lugemist ja nemad lõpetavad lauseid 😀 või Röövikul on kõht tühi. Ongi aeg vahepeal jälle vahetada raamatuid.

 3. Kristiina says:

  Minu laps on 1a 7k vana ja me oleme suured raamatufännid. Üks mu enda isiklikke lemmikuid on “Lasteentsüklopeedia” – https://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?28208, mis pärineb juba minu lapsepõlvest ning mul on sellega supertoredad ja eredad mälestused. Tõeliselt armastan seda! Esialgu uurime muidugi vaid pilte, kuid et raamatus on toredad illustratsioonid ning et see katab terve ampluaa aineid, lubab see lapsele palju uusi teemasid tutvustada ning ei tüüta teda ära. Lisaks on täiskasvanuna endal ka huvitav seda vaadata, sest piltide kõrvale saab uusi/vanu fakte lugeda/meenutada. Niisiis teenib see raamat meid kindlasti veel pikalt-pikalt.
  Olen proovinud sarnaseid lastesõbralikke entsüklopeediaid veel leida ning alles hiljuti leidsin sellise pildiraamatute seeria- http://www.apollo.ee/pildiraamat-transpordist.html. Meil on hetkel olemas transpordi ja putukate oma, kuid tahaks veel paljusid sealt. Meeldib, et raamatutes on toredad illustratsioonid ning et hilisemas eas saab juba nt ajaloolisi fakte sealt õppida.
  Veel üks hiline leid on “Päev meie kodus” – http://w.koolibri.ee/book.php?nid=4673. Meeldib, et on realistlikud joonistused ja pildid sellest, kuidas poiss käib potil, peseb hambaid, sööb kahvliga jne. Hetkel just nt potiteema on meil aktuaalne.
  Lemmikraamatuid on veelgi, kuid mainin veel ära ühe, mille ostsin juba vast aasta tagasi- “Karu Semu ja metssiga Mozart” – http://www.apollo.ee/karu-semu-ja-metssiga-mozart-parimad-sobrad-kogu-eluks.html. Selles raamatus on lihtsalt võrratud illustratsioonid – realistlikud, detailsed, kasutatud on varje, piirjooni, värvidel on lugematu hulk varjundeid jne. Selliseid joonistusi hindan ma väga kõrgelt. Sisult pole see küll samas super montessorilik – loomad söövad ühes osas nt šokolaadi, mängivad autodega jne, kuid meid see ei sega ja oleme mõlemad suured fännid 🙂

  • mutukamoos says:

   Oi, Kristiina, ma vabandan, et ei ole Su kommentaarile vastanud! Läksin googeldama, kas seda Lasteentsüklopeediat kuskilt kasutatuna saab ja ilmselt mattusin vanaraamatute poodi ja nii see vastus unus. Igatahes tänud soovituste eest! Olen praegu ostunimekirja koostamas ja just kaalungi nende pildiraamatute seeria raamatute ostmist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga