Raamat: Vaata sisse! Autod

lasteraamatu-arvustus-vaata-sisse-autod

[Elisa] Ma ostan harilikult meile raamatuid allahindluste ajal – pole ju enamjaolt ühegi raamatuga nii kiire, et ei võiks kuu-kaks või isegi kuus oodata. Kui Mürakaru aga mult juba mitu nädalat igal õhtul enne magama minekut “autoraamatut” nõudis ja meie raamatuvaliku üle kurb oli, pidin “sammud” siiski poodi seadma. Meil on nimelt kodus küll palju raamatuid – loomadest ja lindudest ja inimestest ja traktoritest ja laevadest ja… No ma arvasin, et kõigest. Aga tuli välja, et ühte korralikku autoraamatut polnud ning selgus, et peres, kus kasvab üks 2,5-aastane poiss, nii kohe kuidagi ei saa 😀 Õnneks-õnneks leidsin aga selle raamatu!

Nii kui ma raamatu kaant nägin (shoppasin e-poes), olin oma ostusoovis kindel – sisse vaatamata. Jõuluvana tõi Mürakarule sama sarja raamatu rongidest – küll ingliskeelse, kuid egas nii väikesel ju vahet ei olegi – ja ta armastas seda raamatut esimesest sekundist. Igale külalisele tahtis ikka just seda raamatut näidata ja kui õhtul tekkis mul mõte, et me võiks midagi muud lugeda, pidi teda selleks ikka pikalt veenma. Rongiraamatu juures meeldis mulle eriti see, et kajastatud oli hästi palju erinevaid ronge – nii uusi kui vanu. Muidu kipub nii olema, et lasteraamatus on rongi kujutatud korstnaga auruvedurina – aga siis lähed lapsega raudteejaama ja katsu sa talle selgitada, et see moodne “porgand” seal ONGI ikka päriselt ka rong.

lasteraamatud-vaata-sisse-rongid

Nüüd on aga Mürakarul teemaks autod. Söögi alla ja söögi peale ja vist magades ka. “Vaata sisse! Autod” raamatus tutvustatakse lugejale, kuidas autosid ehitatakse, kuidas need töötavad, millised autod vanasti olid ja isegi seda, mis siis saab, kui auto katki läheb. Mürakaru on romulat kajastaval lehel alati maru kurb, tema arust peaks ikka kõik autod remonti viima ja seal SAAB! kõik terveks teha. Muide, äge on see, et remonditöökojas on keevitajaks üks blondide kiharatega tädi 😉 Ei peagi kõike tehnilist ainult mehed tegema.

vaata-sisse-autod

Raamatu teeb lapse jaoks (lisaks paljude autode olemasolule) põnevaks mustmiljon klappi, mida avades jätkub avastamisrõõmu pikaks ajaks. Lisaks toredad pildid ja hariv sisu, papist lehed – väikesele põnnile ideaalne!

Avastasin nüüd, et samast sarjast on eesti keeles olemas ka “Vaata sisse! Minu keha”, lisasin selle juba oma soovinimekirja. Autode ja keha raamat on algselt välja antud Suurbritannias, kirjastajaks Usborne – kas keegi teab, milliseid nende raamatuid veel eesti keelde juba tõlgitud on? Mul üks sõbranna müüs Leedus Usborne-i raamatuid ja neid vaadates ma vaid ohkasin, et need inglise keeles on – nii ilusad ja põnevad olid. Tore, et midagi on juba hakatud ka tõlkima.

Raamat: Vaata sisse! Autod
Tõlkinud: Kalle Klein
Kirjastus: Varrak, 2015

Loe ka teisi raamatuarvustusi.

Elisa

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini.

3 thoughts on “Raamat: Vaata sisse! Autod

    • mutukamoos says:

      Ojaa, see raamat on mu soovinimekirjas 😀 Ei ole veel poes üle vaadata jõudnud aga kui nägin, et selline ilmunud, siis tekkis isu küll! Täitsa hulluks võin ikka nende raamatutega minna 😀

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga