Raamat: Väike vapper päästekopter

lasteraamatu-arvustus-vaike-vapper-paastekopter

[Elisa] Avastasin taas ühe pisut teistmoodi raamatu tehnikahuvilistele. “Väike vapper päästekopter” annab väikesele lugejale võimaluse ise piloodiks hakata ja kopterit läbi maailma juhtida. Arvustuse jaoks infot otsides avastasin küll, et see on juba “iidvana” raamat ja eriti kerge seda saada ei ole, aga pean ikka jagama – sest nii lahe raamat on.

Raamatus saab magnetkangi abil väikest helikopterit läbi lehekülgedes olevate aukude juhtida ja nii päästeloos ise kaasa mängida. Mürakaru (2,5a) läks üpris pöördesse ära selle peale. Helikopter! Suur laev! Rong! Koobas! Ja ise saab midagi teha! Tavaliselt on ta koordinatsiooni- ja täpsusülesannetes üpris kärsitu, kuid selle raamatu sisu innustas teda pusima ja pusima, kuni sai helikopteri õigesse kohta rihitud ja edasi liigutatud.

vaike-vapper-paastekopter

Kahjuks on küll raamat õhukeste lehtedega, nii et alguse poole, kui Mürakaru veel kärsitu oli, jõudis mul vist selle raamatu tuleviku pärast kartes miljon närvirakku surra. Aga lapse õhin selle pusimisega näitas, et need närvirakud ei surnud ilmaasjata 😀

Kas olete veel sarnaseid raamatuid näinud, kus laps saab ise loos kaasa mängida?

Raamat: Väike vapper päästekopter
Kirjastus: Koolibri, 2007

Loe ka teisi raamatuarvustusi.

Elisa

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini

4 thoughts on “Raamat: Väike vapper päästekopter

 1. Pikajuukseline ema says:

  Väga äge gif-pilt!
  Meie omadele ka väga meeldis see raamat, juba mitu aastat tagasi! Peakski jälle üles otsima ja nooremale huvilisele ka pakkuma 🙂

  “Liigutavaid raamatuid” on veel haldjaraamatute sarjast, kus haldjatiivad kokku-lahku liiguvad, nt. http://www.apollo.ee/teeme-kooki.html Need on papist lehtedega, pole veel katki läinud, nagu näiteks meil see Lippa koju, jänkupoju – nii kahju, toda ei oska ise ka parandada kuidagi ja enam pildid ei vahetugi. 🙁

  • Elisa says:

   Tänud soovituse eest, uurin seda raamatut, kui järgmine kord poodi satun 🙂

   Ma õnneks olen kuulnud seda jänkupoju raamatu kurba saatust mitmelt poolt, nii et ma pole seda meie 2,5-sele rahmeldajale üldse veel näidanudki – tean, et lähme siis kohe tülli, kui ma üritan raamatut säästa, aga tema üritab ISE vaadata 😀

 2. Kristiina says:

  Ka meile kingiti see raamat aga ma päris ausalt öeldes panin selle ära, sest ma olen eelistanud nö päris raamatuid. Montessori pedagoogika põhjal tuleks tegelikult selliseid raamatuid, kus loomad ja esemed räägivad, vältida enne 6ndat eluaastast, samas see konkreetne raamat vist enam nii vanadele huvi ei paku. Muidugi ei pea kõik seda järgima, lihtsalt minu arvamus ja mõtisklus 🙂 kunagi kirjutati sel teemal ka pere ja kodus, millegipärast linkimine ei õnnestu aga leiab ilmselt googeldades üles 🙂

  • Elisa says:

   Ma otsisin selle kommentaari peale kohe raamatu uuesti välja, sest ma seda poisiga vaadates polnud märganud, et seal mõni loom või ese räägiks, mu arust tundus “kõik õige”. Aga heh, ongi jutt justkui kopter ise lendab jne… Ma ei märganud seda, kuna Mürakaru ei lasknud endale seda juttu ette lugeda (talle ei meeldi väga veel luulevormis asjad) ja me niisama mängisime sellega – ja tema oli siiski piloot ja lendas kopteriga 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga