Kunstitund õues: värvime lillepotte

värvitud lillepotid_075

Meil on vaikselt hakanud omad iga-aastased traditsioonid välja kujunema. Üheks selleks on lillepottide värvimine. Eelmisel aastal värvisime neid keset suve ja kaunistasime hoovi tühjade pottidega. Sel korral värvisime potid juba mais ja külvasime sinna päevalille seemned.

Idee lillepotte värvida tekkis väga spontaanselt, nagu enamus meie projekte. Nimelt tahtsid põnnid midagi värvida, vaatasin hoovis ringi ja märkasin tühje lillepotte. Teades kui väga lastele meeldib värvida päris asju, siis polnud vaja kahelda, et lillepottide värvimine on hitt. Värvimiseks kasutasime kõige käepärasemaid vahendeid ehk igapäevaseid guašše ja pintsleid. Tegu ei ole küll veekindla värviga, kuid savipott on nii poorne, et võtab omajagu värvi sisse. Eelmise suve potid olid mul õues läbi talve ja on endiselt värvilised – küll mitte algsetes erksates toonides, kuid siiski dekoratiivsed. Tuleb lihtsalt arvestada, et vihmaga ilmselt valgub värvi maha ja päris valgele lauale ma seda ei paneks. Meil olid nad maapinnal ja kivi peal, nii et seda muret polnud.

kunstitund õues1

Hästi lahe oli jälgida kui erinevalt värvivad erinevas vanuses lapsed. Kui möödunud aastal oli stiil veel küllaltki sarnane ja mõlemad lapsed lihtsalt katsid pinda erinevate värvidega, siis sel aastal oli Tirtsul isegi kontseptsioon ja ta värvis oma esimese poti triibuliseks. Ta jälgis hoolega, et iga triip oleks isevärvi ja segas selle jaoks oma toonid ise. Meil nimelt on kasutuses neli värvi – punane, kollane, sinine ja valge ja lapsed ise segavad vajalike toone.

kunstitund õues 3

Pisipiiga jälle eksperimenteeris värvidega sel viisil, et segas nad valmis poti peal. Tulemuseks oli väga paksu värvikihiga lillepott. Kui esimesel potil võis veel tühje laike leida, siis järgmiste puhul jälgis ta hoolega, et kuskil värvimata kohta poleks. Nii hoolega ja keskendunult, et lausa nina läks värviseks 😀

kunstitund õues 2

Teine hea käepärane materjal värvimiseks on erinevad oksakesed. Jälle tükiks ajaks rahu majas 🙂 Ja ärgem unustagem kive ja käbisid!

*Esimene pilt on käesolevast aastast ja järgnevad möödunudaastased.

Missuguseid huvitavaid objekte teie lapsed värvinud on?

Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga