Kasutame ära vanad sukkpüksid: rööviku meisterdamine

rööviku meisterdamine_v 01b

Ilmselt on püsivamad lugejad aru saanud, et liblikad on meil siin suur teema. Kui mul siis vanad kulunud roosad sukkpüksid (roosa on teine teema liblikate ja sädeluse kõrval) näppu jäid, sündis idee neist üks meisterdamine teha. Ideaalne röövik ju.

Vaja läheb:

  • vanad sukkpüksid (üks säär tegelikult)
  • täitematerjal (nt vanad kilekotid)
  • niit ja nõel
  • lõng
  • nööbid
  • käärid

Lõika sukasäär ära. Täiteks on hea kasutada kilekotte, mis muidu prügilasse läheks. Nüüd nad saaks vähemalt mõneks ajaks lisafunktsiooni. Hästi sobivad väiksemad kotid, meil läksid leivakotid kasutusse. Topi kilekotid sukasäärde ja õmble ots kinni. See ei ole eriline kunsttükk, sest kui teedki mõne piste viltu, siis sellisel kokkuõmblemisel seda näha ei jää.

Nüüd on lapse kord (tegelikult võis tema ka eelnevad tegevused teha, aga eks see oleneb vanusest ja kogemusest). Näita ette, kuidas lõnga ümber ussikese kerida. Tirtsu (5a) jaoks on hetkel väljakutse, kuidas lõnga algust kinnitada. See on täitsa omaette oskus, mida vaja õppida – täiskasvanuna ma ei tule alati selliste asjade pealegi. Igatahes nüüd me harjutame töö alguses lõngaotsa kinnitamist 🙂 Kinnitame nii, et alguses tuleb sõrmega otsa kinni hoida ja siis üks ring lõnga peale kerida.

rööviku meisterdamine_v 02

Nüüd siis laps kerib ja kerib. Vahetab lõnga. Kerib. Kuni saab isu otsa. Siis ta ütleb, et tahab röövikule silmi ja nina ka. Õnneks ma hoiatasin teid ette, et varuge nööpe. Mina seda ei teadnud. Nüüd oleneb lapsest, kas ja kui palju ta nööpe õmmelda oskab. Ma tegin Tirtsule alguse ette – niit nõela taha ja sõlm ja esimene piste. Pärast ta toimetas ise ja otsustas ka paigutuse. Läks viltu aga ma ei maininud. See on täiskasvanute kiiks, et kõik peab otse olema 🙂 Nööpide õmblemisel me niiti ei katkestanud, vaid “tikkisime” järgmise kohani.

Selline tuli meie roosa röövik, kes nüüd aegajalt Tirtsul õhtuti kaisus käib. Lõnga kerimist ja lõngaotsa kinnitamist saab harjutada ka ümber puupulga kerides. Väga dekoratiivsed tulemused! Eriti äge oleks haraline puuoks…

rööviku meisterdamine_v 03

Head meisterdamist!
Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga