Kingiideid 3-aastasele lapsele

kingiideed-3aastasele-3

Mida kinkida 3-aastasele lapsele? Nagu ka 5-aastaste postituse puhul, koostasin soovitusnimekirja oma lapsest lähtuvalt. Pean tunnistama, et jäin veidi jänni, sest väga paljud asjad said juba viieste nimekirja lisatud. Selles ongi ajatute mänguasjade võlu, et köidavad igas vanuses lapsi. Niisiis – kui sa ei leia siinsest nimekirjast sobivat, siis piilu ka viieste nimekirja. 

Kui võrrelda 3-ja 5-aastase mänge, siis mõlemad mängivad ühtlaselt palju rollimänge ja kõik sellest valdkonnast on igati hea kink. Küll aga on kolmese mängud lihtsamad ja argisemad – ta mängib läbi oma igapäevaelu. See tähendab, et mänguasja valikul tasub vaadata konkreetse lapse elukorraldust ja mis valdkondadega ta seal kokku puutub. Viiese lapse mängus on juba rohkem fantaasiamaailma ja köidavad kummitused, haldjad ja muud ebamaised olevused. Meie peres näiteks tuli printsessiteema alles käesoleval aastal viiese Tirtsu mängumaailma, kolmene Pisipiiga veel ei hooli neist.

kingiideed-3-aastasele-v

1.Kostüümid – arstikittel Kaubamajast, hinnaklass 19 eur.  Või arstikohver või või korralikum stetoskoop eraldi (komplektide omad on parajad plastmassnikatsid). Või misiganes muu kostüüm või kostüümiosa (jänkukõrvad, liblika tiivad jne). Unustasin selle punkti panna 5-aastaste nimekirja – igal juhul sobilik suht igas vanuses koolieelikutele (koolilastega mul kogemus puudub).

2. Akutrell – Kaubamaja, hinnaklass 30 eur. Olen ka odavamaid näinud. Kui ma muidu ei poolda patareitoitel mänguasju, siis selle puhul lisavad patareid ehtsust (ma lingitud toote kirjeldusest ei loe välja, kas on patareidega). Pisipiigale ikka meeldib sellega asju “parandada” ja kui ma mõnikord olen julgenud akutrelli eest ära pakkida, saan ma riielda, et “kus mu tell on?”.

3. Käpiknukud – Kaubamaja, hinnaklass 12 eur. Me saime selle krokodilli kunagi kingiks ja ta on just nii pehme, et sobib ka kaisukaks. Sobib hästi teatrimängudeks 🙂

4. Loomutruud minifiguurid – Toys.ee, hinnaklass 2-10 eur. Schleichi jne loomutruud figuurid sobivad hästi kokku Montessori õpetusega, kus palju tegeletakse loomariigi klassifitseerimise ja sorteerimismängudega. Ka kõige suuremast kollektsioonist on veel üks loomake puudu 😉 Jälle selline punkt, mis sobib enamusele vanuserühmadele.

5. Nukumaja mööbel – Lohulelu. Hinnaklass 4-8 eur. Meie lastel veel ei ole nukumaja, kuid pisike voodi on algusest peale väga palju kasutust leidnud. Soovitan valida tugevamat sorti mööbel, sest õrnemad (ja ilusamad-kallimad) esemed purunevad mängu käigus väga kergesti. Silma järgi tundub Lohulelu mööbel just tugevam olevat ja miks mitte võtta mööbel just Eesti tootjalt. Samuti tasub ringi luusida Eesti Nukuehituse kodulehel, ka nende tooted on Eesti päritolu. Muidugi leiab suur nukuvoodi ka kasutust, lihtsalt nukumaja mööbel võtab oluliselt vähem ruumi.

6. Playmobil komplekt “Laste mänguväljak” – Kaubamaja, hinnaklass 38 eur. Playmobil komplekte on igas hinnaklassis ja neid saab omavahel kombineerida. Kolmestele ma soovitan valida teemaks midagi nende igapäevaelust – mänguväljak, auto vms. Pisipiigat kõrvalt jälgides on just sellised mängud silma jäänud. Kindlasti võiks komplektis olla mõni inimene.

kingiideed-3-aastasele-2v

7. Kineetiline liiv (plastliiv) – Rahva Raamat, hinnaklass 12 eur. Täielik hitt. Lisaks erinevad abivahendid – vormid, Schleichi loomad jalajälgede tegemiseks, pisikesed traktorid-kopad jne.

8. Play Doh voolimismass – müügil pea igas toidupoes. Või misiganes kunstitarbed, eriti näpuvärvid. Hiljuti hakkas mul raamatupoes silma uus tegevusraamat “Näputrükk. Loomad”, millel on juures templipadjad ja sees palju ideid piltide tegemiseks. Meil on analoogne inglisekeelne raamat olemas ja mul oli hea meel näha, et selliseid nüüd ka eesti keeles saadaval. Meeldib nii 3- kui 5-aastasele, kuigi kolmene instruktsioonidest seal väga ei hooli.

9. Lille konstruktor – Nuputaja, hinnaklass 20 eur. Need lilled on nostalgiline mälestus mu lapsepõlvest ja mäletan kui palju erinevaid struktuure ma nendega ehitasin. Kas keegi  on selliseid kompekte veel kuskil müügil näinud? Nuputaja e-poe postikulu pole kuigi sõbralik ja Tallinnas me ei ela, et ise kohale minna.

10. Orchard Toys lauamäng Koogikoletis (Cake Monster) – Amazon UK (affiliate link), hinnaklass 10 eur. Mõlema lapse üks lemmikuid mänge. Kui ma selle mängu avasin, siis olin esialgu veidi pettunud, sest eeldasin veidi suuremat harivat aspekti. Hoolimata sellest, et mäng on alla Tirtsu võimete, meeldib see mäng talle üliväga. Ja seetõttu on ideaalne noorema õega mängimiseks. See on mäng, mis tekitab toas palju lärmi ja elevust. Mängu detailid on kõvast papist ja peavad ka kohmakale kasutusele vastu.

11. Lego Duplod – Klotsipood, hinnaklass 10 eur. No ei saa me üle ega ümber pisikestest loomakestest. Ja kui loomakesed ei sobi, siis Duplo ehitusklotside baaskomplekt kulub ikka marjaks ära, et saaks veel suuremaid maju ehitada.

12. Seljakott – Matkasport, hinnaklass 30 eur. On ka odavamaid, aga meile meeldib see mudel, sest sellel on ees lisarihm rinna peal kinnitamiseks, et kott seljast ära ei vajuks. Meil on see kott nii 3- kui 5-aastasel.

13. Köögitarbed lastele – hästivarustatud kauplused (nt Koduekstras on taignarullid enamasti olemas). Põll ja pajakindad.

14. Minu kaasblogija Elisa lisas nimekirja ka autode parkimismaja. Ma ei osanud siia ühtegi head näidet tuua, sest funktsionaalsus on siin hästi oluline. Olen näinud, et nt liftid on popid. Samas peab jälgima, et autode mahasõit oleks sujuv.

Ma ei hakka duubeldama soovitusi, mis on 5-aastaste nimekirjas, kuid sealt enamus asjad sobivad ka kolmestele. Samuti soovitan piiluda mittemänguasjade kinginimekirja, sest igasugused priipääsmed ja elamuskingitused on hea vaheldus meie asjaderohkel ajal. Pisipiiga soovinimekirjas on ka mitmed asjad hiljutises ÕÄ tutvustavast postitusest (liiklusmärgid, tasakaalulaud jne).

Samuti ei hakanud ma eraldi soovitama raamatuid – nende jaoks võid ideid ammutada raamatututvustuste kategooriast.

Loe lisaks:

Kingisoovitused 1-aastasele lapsele

Kingisoovitused 2-aastasele lapsele

Kingisoovitus 3-4 aastastele – lauamängud

Kingisoovitused 5-aastasele lapsele

Isetehtud kingid lastele

30+ kingitust, mis ei ole mänguasjad

Kingisoovitused – õuemänguasjad

 

Loodan, et olin abiks!
Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini.

 

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga