Blogi aastakokkuvõte 2017

2017 kokkuvõte

Uue aasta hakul on mul ikka olnud kombeks möödunud aastast kokkuvõtteid teha. Sel aastal inspireeris mind Nullkulu aastakokkuvõte, kelle postituse struktuurist otsustasin ka šnitti võtta. 

Aasta loetuim värske postitus: raamatuarvustus “Lihtsus lastekasvatuses”. Kusjuures see artikkel oli postituste üldnimekirjas alles 11. kohal, enne seda olid kõik enne 2017.a kirjutatud postitused. Mida see näitab? Et ma olen 2017. aastal laisavõitu olnud ja/või et varasemalt kirjutatu on ajatuks klassikaks muutumas. Iseenesest on tore tõdeda, et  minu kirjapandu ei ole ajutine lugemise rõõm, vaid pakub huvi ka aastaid hiljem.

lihtsus lastekasvatuses

Aasta loetuim postitus üleüldse: “35 asja, mida teha Saaremaal”. Hihi, nii palju siis lastekasvatuseteemalisest blogist 🙂 Ma ei saa öelda, et see artikkel oleks täiesti vana, sest täiendasin seda ka 2017. aastal ja plaanin ka sel aastal uusi avastusi lisada.

saaremaa_225

Aasta kommenteerituim postitus: “Minu Hygge hetked”. Teineteise mõistmise lugu. Siin hüüdsin ma iga kommentaari peale “Jaa” ja iga lugeja kommenteeris “Jaa, mina kaaa!”

väike hygge raamat 2

Minu lemmikum meisterduspostitus – ma ei suuda valida, kas selleks oli seenetrükk või hambatikuskultptuurid, igal juhul olid mõlemad ka mu enda jaoks põnevad teha.

Mustanditesse jäänud postitused: uhh, neid on palju!  “Elu (Saare)maal, teine aasta”,  “Miks ma ei kannata euroalustest mööblit”, “Geograafiaõpe: õhk, vesi, maa”, “Kuidas soodustada õiget pliiatsihoidu”,  “Kuidas korraldada mitte-Pinterestiteemalist lapse sünnipäeva” on kõigest mõned näited. Nüüd on teil võimalus sõna sekka öelda prioriteetide seadmisel, et millise neist ma peaks esmajärjekorras ära lõpetama 🙂

Instagram: minu uus armastus. Seal ma toimetan ise kõige rohkem ja jälgin teiste tegemisi ka enam. Facebookis ega blogides ma ei suuda enam järge pidada, kuid Instagrami kammimine on muutunud harjumuspäraseks ja oi-kui-inspireerivaks! Minu Instagrami kontot saad jälgida siin.

Blogiauhindade kultuuriblogide kategoorias I koht.

blogiauhinnad

Blogilugejad: viimasel aastal ma tunnen, et mul on oma lugejatega side kadumas, sest olen hakanud harvemini postitama ja ehk sellest tulenevalt on kirjutised ka vähemliigutavad ja puisemad. Kui ma aga siiski saan mõnelt lugejalt tagasisidet, siis on see tihtilugu vägagi põrutav. Mõni päev tagasi sain kirja ühelt toimetajalt, kes teatas, et minu inspireerimisel sai liblikakasvatuse eksperiment koolilaste töölehtedele. No on vägev tunne. Mõnikord ma ei saa arugi, kuidas ma vaikselt maailma muudan. Kas just suurt aga kellegi väikest maailma ikka. Ja kui see teadmine siis kuskilt pähe lajatab, olen ikka väga liigutatud küll ja püüan end jälle korralikult kokku võtta, et rohkem blogida ja rohkem inspireerida. Eelmisel aastal ma püüdsin end jälle ja jälle koguda ja blogimise lainele saada, kuid ikka ebaõnnestusin. Otsustasin, et nüüd on viimane aeg end kokku võtta. Grete blogis jäi silma lubadus postitada IGA PÄEV. Uhh. Kõlab hirmsalt. Kas ma suudaks seda? Eiiii. Ehk kord nädalas? Aga seda ma olen juba proovinud ja nii lainele ei saa. Olen nüüd seda igapäev postitamise mõtet veeretanud nii ja naa ja isegi nädala edasi lükanud ja nüüd ma siis võtan väljakutse vastu – blogin 30 päeva järjest! 🙂 Muidu juhtub ikka nii, nagu Grete ütles – mõni asi ei tundu piisavalt tähtis, et blogida ja nii need pausid tekivadki. Me oleme lastega nii  mõnegi õppeteemaga algust teinud aga ikka lükkan blogimise edasi, sest teema veel lõpetamata. Samas kodustes tingimustes jääbki mõni teema lõpetamata.

Ma olen seda postitust nüüd veel mitu päeva mustandites hoidnud kõhklusega, et kas ikka suudan iga päev blogida. Huhh. Siit ta tuleb…

Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini.

 

6 thoughts on “Blogi aastakokkuvõte 2017

  1. Kristiina says:

    Nii vahva, et sellise kokkuvõtte tegid. 🙂 tahaks teada küll, mis sul nende euroalustega on 😀 Sest me pole ka suutnud neid endale meeldivaks mõelda, kuigi meil on neid palju ja niisama ära visata nagu ei raatsi. Samas ei ole leidnud ühtki head ja huvitavat ideed, mis tõesti näeks siis pärast ilus välja ka 😀 Põnev oleks lugeda, mis sinu mõtted on 🙂
    Ka see igapäevane postitamine tundub huvitav mõte. Kuigi mina andsin endale sel aastal lubaduse, et ei käi Facebookis ega Instas, ei saa ikka päris ilma ka, ja sinu blogi on ja jääb kindlalt selliseks, mida jäängi lugema 🙂 Seega ootan huviga, inspiratsioon kulub ära, mida lastega ette võtta, kui nad juhtuvad jälle pikemalt koju jääma… Toimekat blogimist selleks aastaks! 🙂

    • mutukamoos says:

      Aitäh, Kristiina! Nii armas sinust! 🙂 Ma käin instas siis kui nt panen lapsi magama või on muu passimise hetk. Seepärast see mulle nii käepäraseks ja meeldivaks on muutunudki. Ja no mõnikord lihtsalt tunnen peale pingelist päeva, et tahaks viis minutit lihtsalt ilusaid pilte vaadata. Peale seda on kohe hulk parem tunne. See on mulle nagu ajakirja eest :))
      Ja teen ära – euroaluste postitus tuleb õige varsti 😉

  2. Alice says:

    Ma plaksutan ka käsi selle sinu IGA PÄEV blogimise peale 🙂 Ma küll ise kaalutlen ja proovin siin ennast rohkem teiste inimeste blogide lugemisest eemaldada, sest see on ikka nii õudne kui palju aega ma blogide lugemise ja muidui internetis kolamise peale kulutan, aga sinu blogist või Instast ma küll ennast võõrustada ei plaani. Jään homset postitust ootama 😉

    • mutukamoos says:

      Alice, aitäh, seda on südant soojendav kuulda, et mu blogi on nö VIP nimekirja sattunud 🙂 Mul kipub ka ikka see interneti aeg käest ära sulama. Ja tulemus on null Püüan selle olukorra jälle positiivseks pöörata ja mida luua tarbimise asemel.

  3. kadri_lambrine says:

    Mulle ka meeldis su kokkuvõte! Tegin kohe mõttes enda blogi kohta ka samasuguse, kuigi jah, päevavalgust ei saa see ilmselt kunagi nägema. Ootan igatahes põnevusega nüüd igapäevaseid blogipostitusi. Mul on suht sama seis, et pole enam tükk aega lainel olnud, ei enda ega teiste blogidega. Ainult nii palju suutsin end kätte võtta, et kustutasin Feedly’st ära terve hunniku blogisid ja jätsin alles vaid lemmikud (nagu nt Mutukamoos 😉 ). Sellega olen vähemalt paar minutit päevast endale tagasi võitnud.

    Igatahes kui sa suudad 30 päeva järjest postitusi teha, siis suudan mina ka kord kuus vähemalt ühe teha [tunneb end motiveerituna]! 😉

    • mutukamoos says:

      Minuga on üldse see juhtunud, et Feedlysse satun üliharva. Siis jah, teen ka samal ajal puhastustööd aga eks seal on ikka liiga palju jälgitavaid. Samas kuidagi juhtus, et ma tegin Bloglovinisse konto ja sealt hakkas mulle igapäevaseid väljavõtteid meilile tulema. Nii ongi saanud harjumuseks seal pealkirjad läbi lugeda ja siis huvipakkuvaid postitusi lugeda. Plussiks on see, et mul ei ole lugemata postituste nimekirja ja ma ei pea tegelema nende nö loetuks märkimisega. Samas ma kahtlustan, et päevakokkuvõttesse ei mahu kõikide jälgitavate blogide postitused või siis ongi nii, et tegelikult postitatakse harva. Küll aga olen ma seal täiesti ebasüsteemne ja ei ole kõiki neid blogisid jälgimisse pannud, millel ma tegelikult silma peal hoida tahaks. Praegu mõeldes, nt Lambrinet ei jälgigi 🙂 Aga sellest pole hullu, sest ma olen muudes kanalites teavitused peale pannud ja saan igal juhul teada kui sa oled end vahepeal kokku võtnud 😀 Igal juhul on su postitused väga-väga oodatud. Päriselt ka. Eriti meeldivad mulle Mustika tegevused, sest ta minu põnnidega samas vanuseklassi ja on hea šnitti võtta 😀

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga