Raamat: Kõik minu sugulased

kõik minu sugulased 3v

“Kujuta ette kui kõik puud oleksid šokolaadist ja viljad on vahukommideks. Ja siis tuleb päikeseline päev ja puud sulavad ära ja meie kõnnime plärts ja plärts šokolaadi sees. Või kui krokodill oskaks lennata ja tal oleksid šokolaadist tiivad. Ja need siis sulavad päikese käes ära ja krokodill kukub plärtsti alla. Või kui kaelkirjakul oleksid elevandi kõrvad ja ta lehvitab nendega endale savannis tuult ja kõik teised loomad peavad tuule eest peitu minema”.

Selliseid naljajutte räägime lastega siis kui on igav ja vaja kuskil ootamisega aega surnuks lüüa. Lastele meeldivad kergelt absurdsed fantaasialennud ja Piret Raua “Kõik minu sugulased” on just sedalaadi raamat, kus hakatakse mingi asja ümber lorajuttu ajama.

Raamat: Kõik minu sugulased
Autor: Piret Raud
Kirjastus: Tänapäev, 2017

Raamatus on 26 lühijuttu. Iga peatüki tegelaseks on üks sugulane, kelle mõne iseloomuliku detaili ümber hakkab autor fantaasiarikast lorajuttu ajama. Näiteks väikesele sugulasele Monale meeldib igale poole näpuga auke teha. Jutu arenedes teeb ta juba terve maailma auguliseks. Või siis on peategelasel vanavanaisa Eduardi nina. Nii ju ikka öeldakse – sul on vanaisa nina ja ema silmad. Aga kuidas sai laps nina vanavanaisalt, kes suri ammu enne tema sündi? Eks ta ikka võttis selle peast, vanatädi mässis siidipaberisse ja  pani vanade fotode juurde hoiule ja kui laps sündis, siis pandi talle vanavanaisa nina 😀

kõik minu sugulased 6v

Piret Raua jutud on nii humoorikalt kirjutatud, et ma ise ka itsitan kui loen neid. Tirts ootas selle raamatu lugemist väga, Pisipiiga vähem aga ta on praegu selles vanuses, kus ta tahab ka rohkemate piltidega raamatut lugeda. Seega ma ütleks, et see raamat on sobilik alates 5.-6. eluaastast ja sobib lugemiseks igas vanuses koolilastele, sest tõesti, mul endal oli ka huvitav. Selline kerge ja mõnus lugemine.

Loe ka lastekirjanduse uurija Jaanika Palmi arvustust.

Samalt autorilt meie arvustustevaramus:

Emili ja oi kui palju asju

Kui su lapsele meeldivad naljajutud ja fantaasiad võimatutest asjadest, siis loe ka seda arvustust:

Raamatud, mis panevad fantaasia tööle

“Kõik minu sugulased” raamatu saime kingituseks kirjastuselt Tänapäev. Õieti saime neid raamatuid veel ja vähehaaval kirjutan neist blogis ka 😉

Head lugemist!
Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga