Raamat: Robi saab kurjaks / KINGILOOS!

robi saab kurjaks 1v

Ma olen taas kord kogunud kokku posu raamatuid, mis minu silmis on teile tutvustamist väärt. Selle inspireeriva raamatunädala avapauguks aga kuulutan välja kingiloosi, kus loosin välja raamatu “Robi saab kurjaks”. Kingituse pani välja kirjastus Glossus.

robi saab kurjaks 3v

Raamat: Robi saab kurjaks (Rahva Raamat)
Autor: Birgitta Stenberg
Kirjastus: Glossus, 2018

Robi on väike poiss, kes hommikul ärgates tõdeb, et tal on paha tuju. Kohe nii paha tuju, et kurjustab oma mänguasjadega… ja emaga.. ja sõpradega. See situatsioon on vast tuttav igale väikelapse vanemale, kui kohe kuidagi ei suuda oma põnni tujude järgi olla, ikka on midagi valesti.

Robi raamatu abil saab lapsega arutada tema tunnetest. Mis võib põhjustada tema halba tuju? Pisipiiga on 4-aastane ja selles vanuses ma tunnen, et juba annab mu aastatepikkune 🙂 töö tunda ja ta suudab oma tundeid sõnastada. Mitte lihtsalt ei ole kuri, vaid ütleb, miks. Väikesel lapsel on alguses raske aru saada, miks ta on terve maailma peale kuri. Kui aga situatsiooni analüüsida, siis võib täitsa loogilise seletuse leida – on selleks siis nälg, väsimus, algav haigus või miski muu.

Ma pean tunnistama, et see on esimene laste tunnetest rääkiv raamat, mis mulle on kätte sattunud, mis ei ole üleliia moraliseeriv ja jätab palju tõlgendusruumi. Tunded on lubatud, ka kuri olemine. Ja ehk aitab Robi ka lapsevanematel mõista, et tihti on väikelapse halval tujul (üldiselt viidatakse sellele kui jonnile) mõni sügavam põhjus.

robi saab kurjaks 4v

Raamat on kõvakaaneline. Raamatu teksti ja piltide suhe on sobilik väikelapsele ettelugemiseks, teema on talle igati päevakohane. Pildid on ka mõnusalt lastepärased ja köitvad.

Robi lugude teine raamat “Robi ja konn” ilmub lähinädalatel.

Selleks, et osaleda selle toreda raamatu kingiloosis, kommenteeri Mutukamoosi Facebooki lehel vastavat postitust – kommentaaris palun soovita mulle ja teistele lugejatele ühte head lasteraamatut 😀 Või miks ka mitte lapsevanemale mõeldud raamatut! Ja eriti tänulik olen ma kui sa põhjendad ka oma soovitust!

Loosimine läheb lukku pühapäeva, 22. aprilli, öösel.

Head loosiõnne ja tule siia peagi tagasi, sest sel nädalal kirjutan ma raamatutest rohkem.

Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvem

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga