Mida kinkida 1. klassi minejale

mida kinkida esimeseks koolipäevaks

Loomulikult raamat! Kui ma laps olin, siis oli meie peres traditsioon, et esimesel koolipäeval ootas meid kodus üks üllatusraamat -igale lapsele üks. Ja samuti kingiti meile raamat enne igat koolivaheaega. Ma olin alati väga põnevil, et mis raamat siis seekord. Kui me suuremaks saime, siis palus ema meil poes ise raamat välja valida ja oma soov talle edastada. Nii tore oli siis mitu nädalat poes luurata ja valikut teha 🙂 Gümnaasiumi klassides leppisime kokku ühe raamatu peale õppeaasta jooksul – juhul kui soovime mõnda kallimat raamatut (tollal meeldisid mulle väga kunsti- ja suured pildiraamatud).

Sel aastal on ka meie peres koolilaps – Tirts läheb esimesse klassi! Nii palju elevust, ärevust, põnevust, segadust… Ja unustamisi 🙂 Oma klassipiltidel võis mind enamasti sinises pluusis leida, sest ma unustasin pildistamise päeva ära. Tuleb välja, et ka praegu olen ma hea unustaja ja kuna Tirts on oma ema koopia, siis oleme juba praegu suutnud unustamistega algust teha. Nii et see aasta saab põnev olema.

Sattusin mõned päevad tagasi raamatupoodi ja kuna üle pika aja olin ma linna peal üksinda, siis oli lausa lust kõiki uusi raamatuid lapata. Nii palju ägedaid raamatuid on juurde tulnud! Ma ei ole Tirtsu koolialguse raamatut veel välja valinud ja oma mõtete seedimiseks ja sulle inspiratsiooniks panin kokku soovi(tus)nimekirja raamatutest, mida võiks kinkida 1. klassi minejale.

raamat 1 klassi lapsele

[1] Imeline (enamjaolt) söödav teadus. Lõbusad köögieksperimendid perele – seal on nii ägedaid õpetusi, et endal on ka põnev. Näiteks õpid sa tegema söödavat lima!

[2] Mina olen jääkaru – see on üks raamat tervest sarjast. Lapates tundus ta olevat kirjutatud just nii nagu meie lastele huvi pakub – veidi teaduslikke fakte ja vedi jutustust sekka.

[3] Lavinia, Vana-Rooma tüdruk – selle raamatu ma avastasin e-poes ja ei ole saanud sisse vaadata, kuid kogu sari tundub paljutõotav. Seega ma ei ole kindel, kas ta on sobilik just 1.klassi lapsele, kuid vanematele kindlasti.

[4 ]Suur mereraamat – hästi ilusate piltidega ülevaatlik raamat elust mereeavrustes

kingitus esimesse klassi

[5] Ärajäänud avastus – jälle e-poe leid, aga kaas ja sisututvustus on paljutõotavad

[6] Vana aja koolilood – Tiia Toometi pildirohke laste ajalooraamat. Mulle nii meeldivad sellised!

[7 ] Laste loomaraamat. Lülijalgsed ja molluskid – e-poe leid, aga kuna Tirtsu see teema huvitab, siis püüan poes üle vaadata.

[8] Sport on lahe – selle raamatu tutvustusele sattusin kuskil blogis ja nii ta mu soovinimekirja rändas. Raamat on lastepärane ja rohkete piltide ning vähese tekstiga, seega peaks hästi sobima algajale lugejale.

mida kinkida

[ 9] Miks on kunstis nii palju alasti inimesi? – rõõmustan iga eestikeelse laste kunstiraamatu üle!

[10] Härra Klaasi pöörane muuseum – see raamat kingiti ühel aastal vist Tallinnas igale 1.klassi lapsele. Kairi Look on üks meie lemmikuid lastekirjanikke ja Marge Nelgi pildid on väga minu teetassike!

[11] Sasipäiste printsesside saar – jälle Kairi Look’i raamat ja sobib algajale lugejale. Kui printsessid pole teil teema, siis “Loen ise” sarjas on palju teisi lugusid ka.

[12] Suusi ja kadunud uni – ka siin on illustraatoriks Marge Nelk ja need pildid on lihtsalt võluvad!

lasteraamatusoovitus

[13] Nähh Pariisis – silmaringi avardav juturaamat

[14] Maailma moe ajalugu sõnas ja pildis – nuh, võibolla on see raamat hoopis emale… Igal juhul hea viis lastes ajaloo huvi tekitamiseks.

[15] Alice Imedemaal – vanad klassikud uues kuues, seekord on pildid teinud prantsuse kunstnik.

[ 16] Sanna ja salakütid – sellest raamatust ma kirjutasin pikemalt siin. Häid ideid võid leida ka minu eelnevatest raamatuarvustustest.

Lisaks võid inspiratsiooni ammutada 2017.a kauneimate raamatute seast.

Ma pean tunnistama, et minu otsustamine muutus raskemaks. Milline võtta, milline jätta? 😀  Siin valikus ei ole ka kuigipalju juturaamatuid, sest ma ei ole uuematega eriti kursis, meie raamaturiiulil on palju minu lapsepõlveraamatuid. Seega olen tänulik kui Sa soovitad mulle ka häid 1.klassi lapsele sobilikke jutukaid!

Head kooliaasta algust kõikidele koolijütsidele!

Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini.

 

One thought on “Mida kinkida 1. klassi minejale

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga