Kogu pere raamatulogi

raamatulogi_234v

Möödunud sügis oli meie pere jaoks muutusi täis – esimene laps alustas kooliteed! Sellega seoses kasvas hüppeliselt tema huvi lugemise vastu ja tõusis teemakorda iseseisev raamatute lugemine. Et seda indu üleval hoida ja lapsi ning ennastki lugema motiveerida, otsustasin teha visuaalse raamatulogi. 

Selleks otsisin mehe töötoa seina äärest ühe sobiliku kuju ja suurusega vineeritüki ning maalisin sinna akrüülvärvidega raamatute seljad. Ma alguses plaanisin kontuurid kõrvetada puidupõletiga, kuid kartsin, et see ehk võtab liiga kaua aega ja otsustasin värvide kasuks.  No ega see ka kiirem polnud, ikka tubli mitu õhtut kulus pintslitööle. Peale kontuuride valmimist kasutasin vesivärve õrnade taustatoonide tegemiseks.

Miks ma just vineeri kasutasin? Sest meil ei ole kodus eriti palju seintele kinnitamise võimalusi ja vineeritahvel oleks selline alus, mis seisab ise püsti ja on lihtsasti teisaldatav.

raamatulogi_235v

Raamatulogi on kogu perele ühine kahel põhjusel. Esiteks ei jaksaks ma teisele lapsele samasugust teha aga tema tahab ka suure õe eeskujul oma raamatuid kirja panna. Teiseks tekkiks konkurents, kumma virn kõrgem on ja ilmselgelt ei konkureeri lasteaialaps koolilapsega. Loomulikult saab ka praegu võrrelda loetud raamatute arvu lihtsalt neid üle lugedes, kuid seni pole sellist konkurentsi tekkinud.  Kuna tegu on perekondliku logiga, siis rõhutasin ka lastele, et see on meie meeskonnatöö.

Viiese Pisipiiga raamatud on praegu sellised hästi lihtsad beebiraamatud, kus igal lehel on üks või kaks sõna, sest ta alles õpib lugemist. Alguses ma kirjutasin kõik raamatupealkirjad ise, sest tundus, et nii oleks ilusam ja ühtlasem kui kõik on sama käekirjaga. Mingi hetk aga tõdesin, et nii on just igav ja praegu kirjutab Tirts peale raamatu lõpetamist ise pealkirja. Ja järgi mõeldes on nii õigem ka 🙂

Tirts paneb siia kirja kõik oma loetud raamatud, ka kooli kohustusliku kirjanduse, mille kohta ta kooli jaoks lugemispäevikut peab. Samuti soovis ta siia kirja panna Aabitsa kui see läbi sai 🙂 Ikkagi tähtis asi.

Head!

Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini. Kui sa soovid teada asjadest, millest ma ei blogi – jälgi mind instagramis

3 thoughts on “Kogu pere raamatulogi

  1. Kristiina says:

    Nii hea idee! Meil veel lapsed ise ei loe, aga sirvivad palju raamatuid ja tunnevad huvi raamatukogust uute laenutamise vastu. Ilmselt saaks me logi selle kohta pidada, mida koos oleme lugenud, st õhtujuttudeks.
    Iseenda jaoks oleks see ka põnev, kuna sel aastal otsustasin mina loobuda sots.meediast ja rohkem lugeda, nimekiri on märkmikus valmis, aga lahe oleks tõesti neid niimood “virna” laduda peale raamatu läbi lugemist 🙂 ja just selle motiveerimise koha pealt, ehk võtab meie pea seitsmene ka siis kätte ja hakkab iseseisvalt lugema, tähed on selged aga pole veel pealehakkamist.

    • mutukamoos says:

      Ma olen ka eemale hakanud tõmbuma sotsmeediast. Isegi mitte teadlikult, lihtsalt ei jaksa õhtuti arvutit avada. Nagu on ka näha mu kommentaarile vastamise aeglusest 🙂 Telefonis pisteliselt sirvin, aga seda jääb ka vähemaks.
      Mis su nimekirjas on? Mul on raske ilukirjandusega algust teha, ei suuda nagu midagi valida. Teatmekirjandust loen küll, selle valimisega pole probleemi 😀

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga