Lugemise väljakutse lastele / 2020

lugemise väljakutse1cr

Me teeme mõningate töökaaslastega juba teist aastat lugemise väljakutset. Kui selleaastane nimekiri tuli, olime kõik väga elevil ja hakkasin heietama mõtet, et äge oleks ka lastele midagi sellist pakkuda. Proovisin googeldada, et äkki on midagi sellist eesti keeles juba olemas. No mõni raamatukogu oli midagi teinud aga stiilis “tule küsi leht lugemissaalist” 🙂 Mis muud kui tuli siis ise teha.

Lugemise väljakutset koostades pidasin ma silmas Tirtsu ehk siis 2. klassi last. Tõenäoliselt see sobib ka vanematele, aga ega ma kindlalt ei tea, sest mul pole nii vana last 🙂 Pildil oleval väljakutsel on esimene “raamat, mida lugesid teki all” – selle ma muutsin hiljem ringi. Sain jälile, miks Tirtsul hommikul ärkamise probleemid on – sest see tegelane luges peale magamapanekut veel voodis raamatut. Mul endal oli küll lapsena kombeks salaja teki all taskulambiga lugeda, kuid ega see ju hea praktika pole. Et mitte selliseid mõtteid teistele lastele pähe panna, siis muutsin selle sõnastust ja allalaetavas failis enam nii pole.

lugemise väljakutse2cr

Mõned teemad valikus on päris lihtsad, kuid üritasin sisse susada ka teemasid, mille puhul ta peab sobiva raamatu leidmisega vaeva nägema ja ehk ka veidi teist masti kirjandust lugema kui ta esialgne valik oleks.

Täna me panime vahepeal loetud raamatud kirja ja tõdesin, et kõiki loetud raamatuid ta siia pandud vist ei saa. Leppisime kokku, et näiteks tervet LasseMaia sarja ta siia laiali ei kirjuta, panime ainult ühe osa. Nii et mõistlik on kõrval siiski lugemispäevikut pidada kui on soov kõik aasta jooksul loetud raamatud kirja saada.

lugemise väljakutse3cr

Lastele ilmselt peab üle täpsustama ka seda, et raamatu saab kirja panna ainult ühe, mitte mitme sobiva teema alla.

Väljakutse nimekirja teipisime raamaturiiuli küljele, kus ta on kogu aeg silma all ja kergesti leitav.

See on nüüd esimene selline katsetus. Kui sul on mõtteid, mis teemad võiksid veel sees olla, siis anna palun kommentaarides teada ja kui ma äkki uuel aastal taas ühe lugemise väljakutse teen, siis saan neid seal kaasata. Igasugune tagasiside on teretulnud 🙂

Oma väljakutse faili saad alla laadida siit.

P.S. 1. klassis oli meil Tirtsu jaoks tehtud selline raamatulogi.

Mönusat lugemisaastat!

Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini. Kui sa soovid teada asjadest, millest ma blogisse kirjutada ei jõua – jälgi mind instagramis

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga