Raamat: Coco Chanel (sarjast Little People, Big Dreams)

coco chanel_020_v

Coco Chanel oli minu teismelisepõlve iidol. Olin tollal tõsine moeajaloo huviline ja ahmisin infot sel teemal nii palju kui nõukaajal seda saadaval oli. Oi, ma tegin isegi kooli uurimistöö moeajaloo teemal ja kuna eestikeelset materjali nappis, siis tõlksin sõnaraamatu abil venekeelseid raamatukatkeid. Kui ma nüüd lapsevanemana avastasin lasteraamatute sarja maailmakuulsatest naistest, siis üks esimesi valikuid sealt oligi raamat Coco Chanelist. 

Raamat: Coco Chanel
Bookdepository link * / UK Amazoni link *
Autor: M Isabel Sanchez Vegara
Illustraator: Ana Albero
Kirjastus: Francis Lincoln Children’s Books 2014

* Tegemist on affiliate linkidega.

coco chanel_021_v

Coco lugu algab orbudekodus, kus teda kasvatasid ranged nunnad. Ta ei olnud selline, nagu teised tüdrukud. Sel ajal kui nemad mängisid, meeldis talle õmmelda. Ka hiljem paistab ta silma kui naine, kellel on palju ideid ja tema visioon on tavapärasest erinev. Coco tegi naistemoes revolutsiooni – ta julges loobuda korsetist, mis oli tollal naiste tavapärane riietusese.

coco chanel_023_v

Mida õpetab Coco lugu väikesele tüdrukule? Jää truuks oma unistustele, isegi kui sinu mõtted ei ühti masside omadega. Võib juhtuda, et sa muudad maailma!

Little People, Big Dreams sari on praeguseks väga suureks paisunud ja kui alguses olid seal ainult kuulsad naised, siis nüüd olen märganud ka meeste nimesid. Raamatute tekst on küll inglise keeles, kuid kuna seda on vähe, siis on seda lihtne ettelugemise käigus ümber tõlkida.

Head lugemist!
Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini. Kui sa soovid teada asjadest, millest ma blogisse kirjutada ei jõua – jälgi mind instagramis

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga