Harry Potteri seeria / Võlukepi meisterdamise töötuba

Harry Potteri sünnipäevapidu_1

Tirts on suuuuur Harry Potteri fänn! Kui tal oli sünnipäev lähenemas ja küsiti, mida ta kingiks soovib, oli tal kaks soovi: et Harry Potter oleks päriselt olemas või siis Islandi hobune 🙂 Seega oli loomulik, et tema sünnipäevapidu tuli Harry Potteri teemaline.

Mul oli esialgu plaanis sellest sünnipäevast üks postitus teha, kuid see venis nii pikaks, et loetavuse lihtsustamiseks teen teemade kaupa eraldi. Esimene linnuke on võlukeppide meisterdamise töötuba, mille tegime selleks, et saabunud külalised saaksid mõnusalt sisse elada. Lisaks tegime ka kitu kaelakeesid, kuid nendest kirjutan eraldi. 

harry_potter_18_v

Ettevalmistuste käigus otsisin puude alt mühklikke oksi ja spreivärvisin need koos puidust helmestega kuldseks (helmed olid kitude jaoks). See etapp ei ole kohustuslik, sobivad ka naturaaltoonis kepid.

harry_potter_34_v

Isikliku võlukepi tegemiseks sai iga laps valida meeldiva tooriku. Tegin neid rohkem kui lapsi ja hea oli, sest peo jooksul tuli mitu last meisterdamislaua juurde tagasi ja tegi endale veel võlukeppe.

harry_potter_13_v

Võlukepi kaunistusteks sai valida värvilisi sulgi ja lavendliõisi. Siia saab lisada ka igasuguseid teisi looduslikke õisi ja oksakesi, mis aga käepärast on. Värvilised suled oli suur hitt, mõni laps pani neid ikka väga palju (igat värvi ju vaja), et kepi otsas oli lõpuks korralik lehvik.

harry_potter_18_v

Kinnitamiseks kasutasime erivärvi lõngasid. Väiksematele lastele oli lõnga ümber kepi kerimine paras väljakutse, nii et väga hea motoorika ja koordinatsiooni harjutus. Mulle tundub, et koolieeliku vanuses võiks palju teha sedalaadi meisterdamisi, et lõnga kerimist harjutada (saab ka kepinukke teha, kellele silmad pärast külge kleepida jne)

harry_potter_15_v

Võlukepi töötuba osutus heaks sünnipäeva meisterdamiseks just oma lihtsuse ja olematu ettevalmistustöö pärast (sest võlukepp võib olla ka naturaalses toonis) ja samas jätab palju ruumi lapse loovusele.

võlukepid_1295_v

Kuni järgmise korrani!
Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini. Kui sa soovid teada asjadest, millest ma ei blogi – jälgi mind instagramis

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga