Harry Potteri seeria / Voldi ise oma ennustaja

Harry Potteri ennustaja 11

Mäletad sa oma lapsepõlvest isevolditud ennustajaid, kuhu numbrite alla kirjutasid vastuseid ja siis küsisid küsimuse ja siis voltisid nii ja naapidi ja said siis vastuse, kas sa ikka meeldid sellele poisile? 😀 Umbes midagi nii see oli. Sama loogikaga saab teha erinevaid ennustajaid ja nii ma tegin lastele Harry Potteri teemalise ennustaja – “Milline on sinu Patronus?” (ehk kaitseloom). 

Kuna võlurite maailm on midagi sellist, mis haakub ka Halloweeni temaatikaga, siis sobib see ennustaja hästi ka mõne vastava peo tegevuseks. Muide, igasugune voltimine on väga kasulik tegevus ja arendab matemaatilist meelt, sest laps saab nii kogemuse, kuidas tasapinnalised objektid muuta ruumiliseks. Eriti head on muidugi igasuguste kuupide ja püramiidide lõika-ja-voldi tegevused, sest seal õpib laps, et igal kujundil on oma pinnalaotus.

harry pottri ennustaja 1

Kuidas kasutada

Lae alla fail, lõika ära ääred nii, et tulemuseks on ruudukujuline toorik. FAILI saad alla laadida siit, kuid voltimise õpetus tuleb netist otsida (cookie cathcer ja fold fortune teller sõnadega peaks leidma).

Nüüd käib mäng nii – sõber ütleb numbri ja nii mitu korda tuleb ennustajat oma sõrmede vahel liigutada. Nähtavale jäävad kindlad numbrid, näita neid sõbrale ja ta valib neist ühe. Nüüd piilu vastava numbri alla ja saategi teada, kes on sõbra Patronus.

Vähemalt nii ma mäletan seda mängu oma lapsepõlvest, kuigi meelde tuletamisega tuli omajagu tööd teha 🙂 Kas sa mäletad, mida meil oli kombeks lapsepõlves sinna peidus vastuste alla kirjutada? Ilmselt jah/ei/ ja võib-olla, aga mis veel?

Kogu seeria leiad Harry Potteri teemasildi alt.

Head voltimist!
Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini. Kui sa soovid teada asjadest, millest ma ei blogi – jälgi mind instagramis

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga