Raamat: Armunud keldrikoll, vegan verikäkk ja teised

armunud keldrikoll vegan verikäkk

Oi, see on naljakas raamat! Ma pean tunnistama, et minust oleks see raamat ilmselt poodi jäänud, aga õnneks on mul head soovitajad Tänapäev kirjastuses, kes hoiavad mind uuema kirjandusega (ka teiste kirjastuste üllitistega) kursis ja nii see keldrikoll meie lugemislauale sattus. Ja mul on hea meel, et sattus! Hetkel on meil lugemine pooleli, kuid kuna Tänapäev pakkus lahkelt üht eksemplari ka Mutukamoosi lugejatele kingiks, siis loosin selle varem välja, et võitjale jõuaks see mõnusalt jõuluvana kingikotti.

armunud keldrikoll vegan verikäkk2

Raamat: Armunud keldrikoll, vegan verikäkk ja teised (Rahva Raamatu link / Apollo link)
Autor: Kristi Piiper
Illustraator: Ulla Saar
Kirjastus: Tänapäev, 2019

Niisiis, keldrikollid ja vegan verikäkid on tegelased lühilugudega raamatus, mille läbivaks peategelaseks on tütarlaps Liisa. Siin on inimeste tunded ja mõtted omastatud asjadele, kuid kõik on veidi üle vindi keeratud – mõnus lapselik absurdihuumor. Lugema hakates olin ma skeptiline: “Ah, need laste naljad!”. Siis aga avastasin end kolleegile koeravillast sokkide lugu ümber rääkimas! Iga kord kui loeme, siis Tirts ja Pisipiiga kauplevad, et tuleks ikka mõni lugu veel ja naeravad siis lõkerdades uut lugu kuulates. Meie tagasihoidlikud lapsed tavaliselt nii ei tee 🙂 Ma ise olen ka nii mõnegi loo puhul vaikselt itsitanud (sest ma ju ammugi kõva häälega ei naera! 🙂 ).

armunud keldrikoll vegan verikäkk3

Senimaani on minu lemmiklugu kiivist. Ma räägiks sellest täpsemalt, aga siis rikun püändi ja nalja ära. Sa pead ikka ise lugema. No ja paljas porgand tekitab ju ka mõningaid seoseid? 🙂

armunud keldrikoll vegan verikäkk4

“Armunud keldrikoll, vegan verikäkk ja teised” sobib hästi kooliealistele lastele, kes juba teevad vahet fantaasiamaailmal ja päriselul ning kes mõistavad absurdihuumorit. Lood on sobivalt lühikesed, et sobivad nii õhtujutuks kui ka laisemale iselugejale. Lisaplusspunktid annan illustratsioonidele ja üldse kujundusele!

armunud keldrikoll vegan verikäkk5

Kui sa soovid proovida õnne selle raamatu kingiloosis, siis suundu Mutukamoosi Instagrami kontole (kingiloos on lõppenud).

Head!
Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini. Kui sa soovid teada asjadest, millest ma ei blogi – jälgi mind instagramis

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga