Isetehtud mänguasjad: naljanäod

vildist näod

See vildist nägude tegemise komplekt valmib kiirelt – kui materjal juba olemas on.

  • Lõika vildist nahatooni näopõhi. Ümmarguse šablooniks saad kasutada näiteks mõnda kaussi. Ovaalse jaoks joonistasin vaba käega paberist šablooni.
  • Nüüd joonista vaba käega paberile näodetailid ja juuksed. Soovi korral ka habe, vuntsid, prillid, juukseaksessuaarid, kõrvarõngad jne.
  • Silmade tegemiseks lõika välja nii silmavalge kui ka iirise osa ja tiki musta niidiga need omavahel kokku.
  • Pisemale lapsele on hea kui komplektis on detaile täpselt ühe näo jagu ja ta õpib sellega näodetailide õiget paigutust ja nimetusi (kui sa ise oled juures, et kommenteerida).  Kui detaile on rohkem, siis kipub näole ka mitu suud tulema…
  • Suurematele lastele pakub lõbu kui detaile on rohkem, et saab näiteks kurva näo suu panna või siis hoopis naerusuu.  Mida humoorikamad võimalused, seda parem.

Tutvustasin seda komplekti meie Tirtsule siis kui ta oli veidi üle 1,5a vana.  See oli veidi vara. Ta küll mängis sellega, kuid huvi oli üürike ja peagi olid detailid lihtsalt mööda põrandat laiali. Samuti puudus tal igasugune arusaamine, kus võiks asetseda suu või silmad. Ühesõnaga panin kappi ootele. Nüüd kui voolimise käigus selgus, et tal on reaalselt huvi selle vastu, kus miski detail näos asetseb ja oskab isegi enamvähem õigesti paigutada, siis kraamisin vildist näo jälle kapist välja. Ilmselt tabasin õige hetke – Tirts (2a) mängib sellega ka omaette ja päris pikalt toimetab ja sätib neid detaile. Peagi ilmselt lõikan detaile juurde, et saaks erinevaid soenguid katsetada jne.

Väike stiilinäide ka poole aasta tagusest ajast. Paremal üleval on minu kokku pandud nägu, teised näod siis väikese Picasso tehtud.

isetehtud mänguasjad

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga