Harjutame liimimist

kleepetööd

Tirtsu lemmiktegevused on voolimine ja pintsliga värvimine. Siiski üritan aegajalt temaga ka midagi muud proovida, näiteks liimimist. Liimi kontseptsioon kipub talle hetkel veel veidi segaseks jääma, kuid eks see on aja küsimus.

Kunstiringis tegime akvaariumi, kus ettejoonistatud akvaariumi sisse sai liimida paberist väljalõigatud kalad ja neile söögiks kaerahelbeid ja riivsaia puistada. Tirtsu vader soovitas ka liimimist alustada puisteainetega, nii siis mõtlesin helveste ja riivsaiaga midagi katsetada. Joonistasin pliiatsiga ette jänku ja karu kujutise. Siis näitasin Tirtsule, kuidas liimi pudelist välja pigistada, pintsliga laiali ajada ja helbeid peale puistada. Nojah, ütleme nii, et see puistamise osa jäi valdavalt minu teha, sest kõige põnevam oli pudelit pigistada ja pintsliga kraami laiali ajada. Pintsli vastu ikka ei saa ükski muu töövahend, ka näpuvärvide puhul eelistab Tirts pintslit. Meil on pildi peal kasutusel suur PVA liimi pudel, kuid see tulenes sellest, et ma ei leidnud väikest pudelit üles.

kleepetööd_2

Üks hea nipp on liimimistööde jaoks kasutada erinevaid papitükke, mis pakenditest tekivad (hommikupudru karbid, joonistusploki kaaned jne). Papp ei ligune nii kergelt läbi kui paber ja ökom on ka. Pildil hetkel joonistusploki kaaned.

Tirts on 2aastane.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga