Raamatud inimese kehast

lasteraamatud inimese kehast

Tirts on hakanud viimasel ajal küsima inimese keha kohta ja seepärast olen soetanud nii mõnegi selleteemalise raamatu. Alljärgnevalt annan ülevaate kolmest lastele suunatud raamatust, kus käsitletakse inimese keha.

lasteraamatud inimese kehast 2

1. “Inimkeha”

Kõvaköide, papplehed
Kirjastus: Koolibri, 2014
*Tõlkeraamatraamat inimese kehast 1

Neist kolmest raamatust mulle kõige sümpaatsem. Võibolla seepärast, et on kõige lakoonilisem ja seetõttu 3-aastasele sobilikum. Kaanel on kirjas, et on mudeliga raamat. Mudel kujutab endast erinevaid kihte (lihaskond, luustik jne), mis osaliselt läbi paistavad ja lehte keerates “koorime” keha paljaks. Tirtsule meeldib ka see raamat enim.raamat inimese kehast 2

Siiski – kui Tirts ühel päeval esitas küsimuse suguelundite kohta, siis sellest raamatust seletamisel abi ei ole.

raamat inimese kehast 3

2. “Pildiraamat inimese kehast”

Kõvaköide, pehmed lehed
Kirjastus: Sinisukk, 2007
*Tõlkeraamat

raamat inimese kehast 7

See raamat on hästi põhjalik – 132 lk ja nii käsitletakse igat teemat mitmel leheküljel. Mulle isiklikult selle raamatu pildid ei meeldi, mõjuvad viimistlemata. 3-aastasega niisama lugemiseks on siin liiga palju infot, mis jääb tema jaoks veel arusaamatuks. Ja kuna pildid ka ei aita seletamisele kaasa, siis praeguses vanuses jätsime selle raamatu kõrvale. Küllap see muutub hiljem sobivamaks.

raamat inimese kehast 8

Kui ma otsisin illustratiivset pilti suguelundite selgitamiseks, siis siit raamatust ma sobivat ei leidnud. Võibolla oli asi selles, et raamat liiga paks ja ma lihtsalt ei märganud õiget kohta.

raamat inimese kehast 11

3. “Sinu keha”

Pehme köide.
Kirjastus: Valgus 1993
Autor Tiiu Vaasna, joonistanud Piret Selberg

raamat inimese kehast 4

raamat inimese kehast 5

Ma ostsin selle raamatu kasutatuna lihtsalt igaks juhuks, et mitme raamatuga kombineerides ehk saame kõik teemad kaetud ja kõikidele küsimustele vastused. Suguelundite kohta oli selles raamatus minu meelest kõige informatiivsem pilt.

raamat inimese kehast 6

Millised inimese kehast rääkivad raamatud teil kodus on ja kas soovitate? Kuulaksin hea meelega ka soovitusi vanematele lastele sobilike raamatute kohta.

Loe ka teisi raamatuarvustusi kategoorias Raamatud.

Eveli

Tirts on 3,5a.

Kui sa soovid aegsasti teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või kliki paremal ääreribal “Jälgi” ja saad teated oma postkasti. 

0 thoughts on “Raamatud inimese kehast

  1. lambrine says:

    Meil on hetkel ainukeseks raamatuks “Põnevat avastamist. Inimese keha” http://www.rahvaraamat.ee/p/p%C3%B5nevat-avastamist-inimese-keha/475844/et?isbn=9789985032060 Teksti on vähe ja selles mõttes esimeseks keha tutvustavaks raamatuks sobiv, samas kujundus on minu jaoks veidi liiga närviline ja pisut raske on (vähemalt endal) sisu jälgida. Tegin paar pilti ka, võrdluseks just selle kohta, mis suguelundite käsitlemist puudutab. https://lambrine.files.wordpress.com/2015/04/inimese_keha.png

    Mulle meenus enda lapsepõlvest veel selline raamat nagu “Kuidas ma maailma tulin”. http://www.osta.ee/kuidas-ma-maailma-tulin-33911782.html See küll on raamat lastesaamisest (kaugel see teemagi on, eksole ;)), aga äkki oli seal ka juttu suguelunditest? Pole seda praegu käepärast, et üle kontrollida. Mis mulle selle raamatu juures aga meeldib, on see, et see on kirjutatud ühe jutuna. Praegu enda lapsega seda inimese keha raamatut lugedes, tundub, et tal on sellist faktide esitamist keeruline jälgida ja lihtsam oleks, kui tegu oleks sellise igapäevase eluga haakuva jutuga.

    • mutukamoos says:

      Ma olen mitmete raamatute puhul tõdenud, et kujundus on liiga närviline. Just ensüklopeedia tüüpi raamatud kipuvad olema üle kujundatud ja minu silmale liiga kirjud. Huvitav, kas ongi vahe selles, et olen nö vanast põlvkonnast, kes veel on harjunud pikki väheliigendatud tekste lugema ja ei vaja sellist kujundust, kus iga lause on omaette värvilise mullikese sees? 😀

      Selline lihtsalt faktide lugemine meile ka ei istu. Hetkel on pigem nii, et jutt käib pildi ümber ja tekst on vanemale toetuseks, mida juurde rääkida (sest olgem ausad, ise ju ka kõiki fakte ei tea). Seepärast peangi praeguses vanuses oluliseks, et pildid oleks head ja kutsuks arutlema.

    • Lehti says:

      “Kuidas ma maailma tulin” mäletan mina ka enda lapsepõlvest ja otsisin ka seda, aga pole leidnud. Täna on müügil sarnane “Nii tulin mina” http://www.apollo.ee/nii-tulin-mina.html Ostsin selle, kui teist last ootasin. Proovisin seda siis oma tol hetkel 2a5k ka vaadata/lugeda, aga siis teda veel ei huvitanud. Nüüd on ta küll avastanud, et vennal on midagi, mida temal pole. 🙂 Peakski uuesti vaatama, kas teda nüüd see raamat huvitab.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga