Koroona esitatud väljakutse – aprilli lõpuni lastega kodus

etteütlus1

Üks helevalge tuvi lendas üle Saaremaa, Saaremaa oli lukku pandud, luku võti katki murtud, mitu arsti peavad seda parandama?

etteütlus2

Niisiis. Saaremaa on lukus, meie pere on end isolatsiooni pannud juba nädala keskpaigas. Esimesed kaks koduõppepäeva on ka selja taga – lasteaialapse, koolilapse ja kahe kaugtööd tegeva lapsevanemaga. Esimene päev läks päris hästi – lapsed sulgesid oma toa ukse ja leidsid ise endale tegevust hiliste õhtutundideni. Vanemad said rahus tööd teha. Teiseks päevaks oli neil plaan veeta terve päev oma toas ja väljuda ainult vetsus käimiseks. Isegi söögi plaanisid ise orgunnida (lõunasöögimenüü: kapsas). Nuh, kella 11ni oli ilus 🙂 Siis tulid tuppa preili Tähelepanuvajadus ja preili Tülpimus. Enam süveneda ei saa. Lõpuks ei tulnud töö tegemisest enam midagi välja, lõin arvutikaane kinni ja läksin lapsi õue väsitama. Koju jõudes panime korjatud märtsikellukesed sinisesse vette, mis meenutas Tirtsule, et sooda-äädika katse on päris lahe ja nii läks ka see raudvara käiku – kohe teisel päeval. Õnneks jagus sellega tegevust mõneks ajaks ja sain taas tööd teha.

sooda-äädikas_v

Täna jagas sõbranna minuga Bredeni blogi linki ja ma olin kõrvust tõstetud kui nägin, et Breden soovitab Mutukamoosi blogi inspiratsiopniks kasutada 🙂 Ja see pani mind mõtlema, et tõepoolest olen siin aegade jooksul jaganud erinevaid ideid, mida teha lastega kui pead kodus olema ja kuna algusaastatel ma ka töötasin kodust, siis on mul siin palju tegevusi, mis sobivad just lapsele iseseisvaks tegevuseks.

Selleks, et sobivaid postitusi oleks lihtsam üles leida, teen siia väikese nimekirja:

Kategooria Tegevused / LOOVUS all on erinevaid meisterdusideid. Mida rohkem ajas tagasi kerid, seda väiksematele lastele sobivad.

Kategooria Tegevused / MEELED all on just väikelastele sobivad sensoorsed mängud, mis olid mul kodukontori ajal väga abiks, sest võisid päris pikaks ajaks tähelepanu hoida. Siit leiad ka soolataina retsepti.

Kategooria Tegevused / PEENMOTOORIKA all on ka kasulikku nikerdamist.

Kategooria Tegevused / TEADUS alt leiad ideid teaduskatsete tegemiseks nii suurematele kui pisematele lastele. Praegu on ka paslik aeg mõne aknalaua aianduse katsega alustamiseks.

Homme hakkab siis suure hooga pihta see trall. Ma tõenäoliselt siia blogima liiga tihti ei jõua, aga püüan Instagramis jagada, mida ja kuidas me teeme – ehk on abiks. Ja kindlasti vajan ma ise ka nõu ja tuge, et mitte hulluks minna 😀 Kohtume Instas!

Eveli

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga