Raamat: Täiesti tavaline merereis

täiesti tavaline merereis_1081_v

Tirts on meil suur koomiksite fänn – või milline 9-aastane ei oleks? Nii ma siis halasin ükspäev Instagramis, et eestikeelseid koomikseid napib. Õnneks sattusin sel teemal rääkima ka kirjastusega Tänapäev ja selgus, et neil on värskelt üks Eesti koomiks välja tulnud, mida nad olid lahkelt nõus meile tutvumiseks saatma. See koomiks on laevade ja merenduse teemal ja sobib hästi tehnilise huviga lapsele.

Raamat: Täiesti tavaline merereis (RR link, Apollo link)
Autor: Meelis Kupits
Kirjastus: Tänapäev, 2020

“Täiesti tavaline merereis” raamatu autoriks on saarlasest lennundus- ja merendushuviline Meelis Kupits. Tegevus toimub Nõukogude ajal ja siin sa saad väga detailselt aimu elust tollastel kalalaevadel alates salasigarettide smugeldamisest lõpetades laeva tehniliste iseärasustega.

täiesti tavaline merereis_1083_v

Mulle meeldisid skemaatilised pildid laevast ja selle osadest, samuti tehnilised kirjeldused kalapüügist. Hästi huvitav on tutvuda erinevate tehnoloogiatega ja seetõttu oli selle koomiksi lugemine silmaringi laiendav nii ajaloo kui tehnika tundmaõppimise mõistes. Ma usun, et seda raamatut on huvitav lugeda täiskasvanutel, kes tunnevad huvi Nõukogude aja elu või merenduse vastu.

täiesti tavaline merereis_1082_v

Lastele ilmselt jäävad mõned naljad ja kontekst arusaamatuks, samas ma usun, et merehuvilisele lapsele leidub siin põnevust ka.

“Täiesti tavaline merereis” ei ole põnev ja kiirete sündmustega koomiks, mida ei suuda käest panna. Siiski ma hindan tema ajaloo ja ühe tööstusharu tutvustamise panust ja võtan seda raamatut rohkem kui aimekirjandust. Kuigi jah, peategelane Kotermann veidi õõnestab seda tiitlit 🙂

Head!
Eveli

Kui sa soovid teada saada järgmistest postitustest, siis registreeru uudiskirja saajaks. Uudiskirja saadan välja kord nädalas või harvemini. Kui sa soovid teada asjadest, millest ma ei blogi – jälgi mind instagramis

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga