Isetehtud mänguasjad: paat

meisterda paat

Käisime täna Tirtsuga pargi purskkaevus laevukest ujutamas. Põhjus lihtne – neiu leidis, et täna on kummikuilm.  Otsustasingi siis laupäeval valmistatud laevukest testida. Laevuke (või parv?) on lihtne meisterdada. Vaja läheb:

  • veinipudelikorke
  • hambatikke
  • värvilist paberit (või veel parem mõni veekindel materjal)
  • liimi
  • kääre

Lõika paberist sobiva kujuga purjed nii, et saad küljed omavahel kokku kleepida (paber on ühes tükis). Kleebi puri ümber hambatiku ja torka korgi sisse. Kui teha selline parv nagu pildil, siis lisaks purjedele läheb vaja veel kahte hambatikku kahe korgi ühendamiseks. Teine variant on teha lihtne laevuke ühe purjega ja ühest korgist. Sel juhul tuleks põhja alla mõni raskus suruda, nt 5-sendine. Muidu läheb ümber.

Kauakestvama laevukese nimel tasub proovida purjematerjali, mis märjaks saades väga ruttu ära ei lagune. Kas siis plastiku või kiletükk või mõni kangariba.

Ja sügis ja porilombid võivad tulla!

2 thoughts on “Isetehtud mänguasjad: paat

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga